Blank Ekskursjoner og møter Blank
Logo

BirdLife Norge avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg aktivitet:
 Ekskursjoner
Programmet er satt sammen av BirdLife OA samt våre lokallag.
Med mindre annet er opplyst er turene kostnadsfrie for våre medlemmer, og trenger ingen påmelding.
Du som ikke er medlem er også velkommen, men betaler da kr 100,– per tur ved fremmøte.
Fugleskolen logo I 2007 introduserte vi Fugleskolen, et opplegg for alle fugleinteresserte i Oslo og Akershus, der vi spesielt vil legge turene til rette for små og store som ønsker mer kunnskap og erfaring om våre vanligste arter.
Mandag 1. april

Fornebu

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Fugleturtradisjonen 2. påskedag til Fornebu er en klassiker. På denne tiden er vårtrekket bra, og vi forventer mange interessante arter. Morsomt også for de minste, så ta med hele familien og møt opp! Vi satser på å se kommunefuglen, stillits. Du må gjerne komme før angitt fremmøtetid; det er folk på Lilløyplassen fra tidlig av. Det blir antagelig også ringmerking denne dagen.




Spaning mot fjorden
Foto Johnny Roger Pedersen
Fremmøtested: Lilløyplassen Naturhus  (finn frem >>)
Tid: 09.00–12.30
Turleder: Morten Bergan >>
Turreferat:
Lilleøya, Storøykilen, Storøya, Koksa, Hundsund: 58 arter
Temperatur 6º, skyfritt, god sikt, flau vind

Den tradisjonsrike 2.påskedagsturen ble avholdt med den eneste(!) påskedagen med sol - en nyyydelig dag ble det.

Oppmøtet var på Lilløyplassen, også det begynner å bli tradisjon. Der var det ringmerking og vi fikk se en flott grønnfinkhann bli tatt hånd om av Terje Skibak før tretti deltagere beveget seg gjennom oreskogen og utover til Lilleøyas furuskog. Fuglesang av typen rødstrupe, dompap, bokfink. Ytterst på Lilleøya fikk vi se godt med ærfugl mens kvinendene nå synes å ha dratt videre for det var færre enn vanlig. Men fem sjøorrer var uvanlig kost og snart så vi også to toppdykkere. Men neida, det var 13 toppdykkere, nei 14. Og før turen var omme ble tallet justert til 15 toppdykkere. Det er vel Forneburekord? Tilbake gjennom skogen fikk vi nærkontakt med to trekrypere. Artig. Artig med de fem rådyrene også.

Pause på Lilløyplassen før vi gikk videre innover til selve Storøykilen med bl.a den første linerla for mange av oss ute på mudderet. En spurvehauk gjorde oppvisning i skruteknikk for oss. Syngende spettmeis, sanglerke, gulspurv og sivspurv. Noen hørte vannriksa. Deretter utover Storøya og til Koksa. Så fint vær og så fin tur at folk ville jo ikke slutte den av. Vårlig var det med fuglesangen og Helen fikk til og med en neslesommerfugl på lua si - søtt.

Totalt 58 arter - det våres!
Fugleskolen logo Siland; Storskarv; Tjeld; Vipe; Ringdue
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1356
Lørdag 6. april

Nybegynnertur langs Nitelva og Sagdalen

Hvilken fugl synger så fint? Og hvilke fugler ser vi? Dette er en nybegynnertur for deg som vil lære å kjenne igjen noen av fuglesangene og fuglene vi ser tidlig på våren. Vi møtes på parkeringsplassen til Lillestrøm rådhus og rusler langs Nitelva og opp mot Sagdalen. Vi har kikkerter til utlån. Det er lett å komme seg hit med tog og buss, og kommer du med bil er det gratis å stå parkert utenfor rådhuset i helgene.


Sagelva
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Parkeringsplassen til Lillestrøm rådhus  (finn frem >>)
Tid: 09.00–11.00
Turledere: Gry-Merete Øvrehus >>, Sinduja Krishnan >>
Turreferat:
Sagdalen: 3 arter

Nitelva (Årås - Nebbursvollen - Dynovika): 23 arter
Temperatur 0º, helt overskyet, lave skyer, middels sikt, ingen nedbør, vindstille
Sagelva ender i Skjærvagapet, og her så vi blant annet vintererle.

Nybegynnerturen med 9 deltakere startet på parkeringsplassen til Lillestrøm rådhus, hvor vi gikk langs Nitelva og opp mot fossen i Sagdalen. På første stopp langs Nitelva så vi på hvordan vi kan se forskjell på fiskemåke og sildemåke, og vi så dykkender (laksand, kvinand og krikkand) og gressand (stokkand). Nysnøen dempet lydene godt, men fuglesang hørte vi allikevel. Det er tydelig at våren er i anmarsj, for vi så ringdue med territoriell flukt, kvinender som kurtiserte og sangen fra grønnfink, blåmeis og kjøttmeis fulgte oss hele turen. Ekstra moro var å se 3 viper i vannkanten i Nitelva. Disse brukte vi tid på å se på i teleskop. I Sagdalen så vi sothøner, vintererle og nok ei vipe. Denne tok til vingene, og da fikk vi se hvor store vinger vipa har i forhold til kroppen. Flere var overrasket over at man kan se så mange arter på et så avgrenset område på kun 10 minutters togtur fra Oslo.
Totalt 25 arter rapportert.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1394
Søndag 7. april

Aurskog-Høland

Opplev våren i det indre av Akershus!
Denne årlige turen byr på mange opplevelser, og vi besøker alle de beste fuglelokalitetene i kommunen, blant annet fuglekikkerplattformen på Kjelle. Vi ser også spesielt etter kommunefuglen, storspove. Denne klassikeren er en lang (bilbåren) tur, husk å ta med varme klær og niste!




Intensiv fuglekikking ved Kragtorpvika
Foto Toril Billing
Fremmøtested: Shell-stasjonen ved Fetsundbrua  (finn frem >>)
Tid: 05.45–13.45
Turleder: Svein Dale >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
Turreferat:
Dyrerud - Spelhaug - Nygard: 3 arter

Årets vårtur til A-H samlet 15 deltagere. Litt snø på jorder på morgenen, men det smeltet bort i løpet av dagen. Ganske gode forhold for å se fugler, selv om vinden var kraftig til tider. Høydepunkter var 250 traner ved Haneborg/Haugrim, dvergsvane og tjeld ved Kjelle (og et enormt liv av vannfugler forøvrig), dvergdykker ved nordenden av Bjørkelangsjøen, sivhauk ved Kollerudvika, snadderand og havørn ved Kragtorpvika, og isfugl ved Bergsjø. Artslista ble lang etterhvert!


Søndre Haneborg: 12 arter

Haugrim: 11 arter

Kjelle: 21 arter

Bjørkelangen, nordenden: 15 arter

Draurud: 7 arter

Tøyen - Løren - Sandum: 6 arter

Hellesjøvannet: 10 arter

Bråtevann: 4 arter

Nordenden: 13 arter

Kollerudvika: 6 arter

Kragtorpvika: 14 arter

Bergsjø - Hølandselva: 10 arter
Totalt 43 arter rapportert.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1406
Søndag 14. april

Tyrifjorden

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag i samarbeid med BirdLife Tyrifjorden
Vi besøker både kroksjøer og innsjøer i Ramsar-området i Tyrifjorden/Steinsfjorden. På denne tiden er det gjerne mye vannfugl i våtmarksområdene.

Ansvarlig fra BirdLife Buskerud er Anne Sørensen.


Karlsrudtangen.
Foto Marius von Glahn
Fremmøtested: P-plassen ved Høvik kirke  (finn frem >>)
Tid: 07.00–14.00
Turledere: Jan Olav Nybo >>, Anne Sørensen >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1407
Onsdag 17. april

Krokskogen fra By i Lommedalen

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Vi tar en tur innover Krokskogen for å lytte etter vårens fuglekor. Her er det variert skog med mye fuglesang. Kveldskoret i skogen består hovedsakelig av rødstrupe, rødvingetrost, måltrost, svarttrost og rugde. De fleste sitter i tretoppene og synger, mens rugda flyr over oss på rugdetrekk og pistrer og knorter. I tillegg vil vi oppleve flere småfugler som jernspurv, gjerdesmett, gransanger og bokfink. Spetter av ulike arter er som regel også i området. Kanskje får vi oppleve spurveugle, jerpe eller storfugl.


Krokskogen
Foto Knut Eie
Fremmøtested: By i Lommedalen (Bykrysset der Lommedals-bussen snur)  (finn frem >>)
Tid: 18.00–21.00
Turledere: Knut Eie >>, Ann Torill Halvorsen >>
Turreferat:
Solkollen: 34 arter
Temperatur 8º, skyfritt, god sikt, svak vind
Solskinn på Solkollen!

Det møtte opp 22 personer på denne turen inn i Krokskogen. Den yngste var 15 år og den eldste over 70 år. Vi starta fra By i Lommedalen og gikk innover Krokskogen opp til Solkollen. Målet med turen var å oppleve trosteorkesteret i skogen. Arter som rødstrupe, rødvingetrost, måltrost og svarttrost dominerte lydbildet. Det artigste var likevel 2 jerper som sang med sine tynne, høyfrekvente triller. Ikke alle fikk sett disse, og det er neimen ikke sikkert om alle fikk høre dem heller siden jerpa og fuglekongen er de som ofte faller ut først når hørselen svekkes. 6 rugder på slutten av turen var også et populært innslag. På toppen av Solkollen kunne vi studere furukongler som var behandla av furukorsnebb tidligere i år. Like nedenfor toppen kom vi over rester av et rådyr som ikke hadde overlevd vinteren, men dens død kom nok til nytte for flere av skogens skapninger. Av andre interessante arter kan nevnes vintererle og duetrost. Det var en hyggelig gjeng som møtte opp, og det gode humøret fortsatt gjennom hele turen denne solskinnskvelden.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1357
Lørdag 20. april

Fuglelivet i kulturlandskapet, en vandring i Søndre Nittedal

Arrangør: BirdLife Nittedal lokallag
Turen går i området Søndre Holm gård og nærliggende Nitelv. Viper og sanglerker er allerede på sine hekkeplasser. Vi garanterer nærkontakt med tårnfalk. Mange arter er nå på nordgående trekk – det er garantert et yrende liv! Ta på varme klær og varmt fottøy, vi kan oppleve både sommer og vinter på denne tiden. Noe varmt på termosen og en liten matpakke er heller ikke å forakte.


Vipe.
Foto Éric Roualet
Fremmøtested: Esso Nittedal  (finn frem >>)
Tid: 08.00–12.00
Turleder: Éric Francois Roualet >>
Turreferat:
Søndre Holm: 43 arter

14 deltagere møtet opp for turen ved Søndre Holm gård. Grunneieren Knut Gjersem fulgte hos under turen på eiendoms hans hvor det hekker den neste siste bestand av vipe i Nittedal. Vi speidet etter ringtrost blant andre trost arter. 6 ringtrost ble oppdaget. To musvåken og spurvehauker var de enste rovfugler vi så sammen med tårnfalk paret som hekker på gården. Totalt 43 arter ble sett eller hørte selv om nordøstlig vind gjorde det var litt kjølig med rimfrost på -4°C .
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1384
Lørdag 20. april

Indre Oslofjord: Gressholmen–Rambergøya

Indre Oslofjord og øyene tilbyr både sjøfugler, andre overvintrende vannfugler og småfugler. Fra ferga skaffer vi oss oversikt over Hovedøya, Kavringen, Lindøya vest, Galteskjær og Nakholmen. Vi kjører videre mot Gressholmen hvor vi besøker flere områder, og kanskje også Rambergøya, hvis vi får tid til det.

Oppmøte ved trikkestoppet Aker Brygge 08:20, båten går 08:30 og venter ikke på noen. NB! forbehold om endrede ferjetider! Ta med teleskop om du har, og kle deg etter forholdene. Det blir tid til kaffe og matpakke underveis også. Vi regner med å være tilbake på Rådhusbryggene 13.30.


Rambergøya.
Foto Éric Roualet
Fremmøtested: Rådhusbryggene  (finn frem >>)
Tid: 08.30–13.30
Turleder: Jan Erik Haugen >>
Turreferat:
Gressholmen - Rambergøya: 41 arter
Temperatur 2º, delvis overskyet, god sikt, ingen nedbør, svak vind
Heggholmen

Vi var 11 deltagere som tok båten til Gressholmen, der blåveisen blomstret langs stiene i vårskogen, mens løvspretten bare så vidt var i gang. Rødstrupe, stillits og bokfink sto for sangen. På mudderet mellom Gressholmen og Rambergøya var det hettemåke og tjeld som dominerte, men også et gravandpar og noen sandlo var på plass. Et par rastende storspover ga lyd fra seg og trakk videre fra øya. Fra Heggholmen fikk vi oversikt over sjøområdet, der hettemåkene ser ut til å etablere seg med en koloni på Ringskjær. Matpakka ble spist i sjøkanten på Rambergøya, mens noen tornirisk og en sivspurv viste seg frem rundt takrørskogen og en fjellvåk trakk i passende høyde mot nord. Etter en liten runde i skogen på Rambergøya, ruslet vi tilbake til fergekaia og avsluttet turen med rutebåten mellom øyene tilbake til Aker brygge. Takk for hyggelig samvær.


Pipervika: 7 arter

Kavringen: 7 arter

Lindøya Ø: 9 arter

Bleikøya V: 6 arter

Galteskjær: 8 arter

Nakkholmen NØ: 4 arter
Totalt 43 arter rapportert.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1396
Søndag 21. april

Vollen–Slemmestad, Kyststien

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Turen starter ved Oslofjordmuseet i Vollen, og følger Kyststien sørover til Slemmestad. Kyststien går hovedsakelig langs sjøen i et idyllisk terreng. Vi kan regne med å se godt med andefugler. Særlig ærfuglene er aktive på denne tiden, hvor ærfuglhanner gjør kur til hunnene. Vi teller nøye, siden ærfugl er Askers kommunefugl. Også tjeld og silender pleier å være på plass. Er vi heldige, får vi også få se andre trekkfugler som gjess, troster med mer.




Ærfugl
Foto Gunnar Engelsåstrø
Fremmøtested: Oslofjordmuseet i Vollen  (finn frem >>)
Tid: 10.00–13.00
Turleder: Gunnar Olaf Engelsåstrø >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1395
Onsdag 1. mai

Årnestangen

Årnestangen ligger i Nordre Øyeren naturreservat – Nord-Europas største innlandsdelta. På denne tiden håper vi på lavvann og store sandbanker – et eldorado for vadere, ender og annet snadder!


Havørn ved Årnestangen
Foto: Eyvind Rugland
Fremmøtested: P-plassen i enden av Årnesvegen  (finn frem >>)
Tid: 04.30–12.00
Turleder: Knut Eie >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1397
Torsdag 2. mai

Fugletrekk på Brønnøya

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Brønnøya er en perle i Oslofjorden, uten biltrafikk. Her finner vi også det fine våtmarksområdet Viernbukta.


Viernbukta
Foto Bjørn Olav Tveit
Fremmøtested: P-plassen i Søndre vei, Nesøya  (finn frem >>)
Tid: 18.00–20.30
Turleder: Bård Kyrkjedelen >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1358
Lørdag 4. mai

Svartskog – hører du fuglene?

Arrangør: BirdLife OA i samarbeid med DNT Nordre Follo turlag
Fra Oppegård kirke på Svartskog går vi en lett og fin tur på 8–10 km, i Svartskog landskapsvernområde, hvor vi lytter til fuglesang og observerer fugl. Passer for hele familien! Turen er i samarbeid med Oppegård Turlag. Ta med frokost!

Turleder fra Oppegård Turlag er Harald Teiger.


Svartskog landskapsvernområde
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Oppegård kirke  (finn frem >>)
Tid: 05.30–10.00
Turledere: Håkan Billing >>, Mariella Nora Isabella Filberg Memo >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1372
Lørdag 4. mai

Fuglenes dag i Nittedal

Arrangør: BirdLife Nittedal lokallag
BirdLife Norge markerer «Fuglenes dag» over hele landet denne helgen i mai.
Med dette ønsker vi å rette fokus på lokalt fugleliv og naturvern. Vi kombinerer vårt arrangement med deltakelse på miljømarkedet til Nittedal kommune. Vi starter dagen med en fuglevandring langs Nitelva og deltar videre med stand på torget foran Flammen. De fleste lokale miljøorganisasjoner er tilstede.



Stand på miljømarkedet 2023
Foto Eivind Hovin
Fremmøtested: Kulturverket Flammen, Rådhuset, Nittedal kommune  (finn frem >>)
Tid: 08.00–14.00
Turledere: Éric Francois Roualet >>, Tor Skjetne >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1385
Søndag 5. mai

Seiersten skanse

Arrangør: BirdLife Drøbak-Frogn lokallag
Området rundt Seiersten skanse ved Drøbak er en av Frogns vakreste lokaliteter. Her er både blomsterenger og særdeles flott løvskog med mange ulike sangere og spettearter. Den for Akershus sjeldne dvergfluesnapperen er også observert her. Rusleturen i Seierstenskogen ender ved kanonbatteriet ca. kl. 11.00, hvor vi speider etter trekkende rovfugl.


Seiersten skanse
Foto Per Morten Groth
Fremmøtested: Follo museum, Belsjøveien 17, 1440 Drøbak  (finn frem >>)
Tid: 07.00–11.00
Turledere: Ståle Dahlberg >>, Per Morten Groth >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1391
Søndag 5. mai

Et annerledes Oslo - fuglekikking i Frognerparken

Opplev et Oslo du ikke visste eksisterte! Oslos grønne lunger huser et yrende fugleliv, og det er heller ikke uvanlig å finne sjeldne arter midt i hovedstaden. Når byens menneskelige aktivitet våkner til live for dagen merker vi ikke så mye til den levende naturen. Fra åttetiden er det storbyens larm som gjør seg gjeldende helt til kvelden.

De første morgentimene etter soloppgang er det imidlertid naturens rushtid. Hver park har sin fantastiske friluftskonsert av fuglelyder. Ornitologene Håkan Billing og Ole Vignes tar deg med på en uforglemmelig naturopplevelse midt i Frognerparken. Her får du oppleve bokfinkens glade trall, løvsangerens vemodige strofer og svarttrostens melankolske fløyting. Ved gode forhold vil vi se og høre 20–30, ja kanskje helt opp mot 40 ulike fuglearter. Alle de vanlige artene blir forklart. Ta med kikkert hvis du har, men det er ingen nødvendighet. Vi har med lånekikkerter og noen teleskoper slik at du får full glede av denne spennende turen.

Turen avsluttes kl. 9.00, og da blir det møte med Foto.no som viser litt av sitt sortiment av kikkerter og annet, og serverer ferskt brød, pålegg, jus, kaffe og te ute i det fri.

Sjekk også Foto.no's nettside: foto.no

Fremmøtested: Hovedinngangen til Vigelandsparken  (finn frem >>)
Tid: 05.00–09.00 Frognerparken * 09.30–11.30 frokost med Leica Store Oslo
Turledere: Håkan Billing >>, Ole Vignes >>
Fugleskolen logo Svarttrost; Rødvingetrost; Kjøttmeis; Skjære; Gråspurv
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1398
Tirsdag 7. mai

Stovivannet

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Vannet er omgitt av variert skog og landbruk – gunstig for trekkende fugler.


Stovivannet
Foto Bjørn Olav Tveit
Fremmøtested: Kveisegata, nord for vannet  (finn frem >>)
Tid: 18.00–21.00
Turleder: Bjørn Olav Tveit >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1359
Tirsdag 14. mai

Dælivannet

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag i samarbeid med Bærum Elveforum – Bærum naturfestival
Vi går en runde rundt Dælivannet og opplever det mangfoldige fuglelivet i skogen, i våtmarken og i kulturlandskapet. Vi lytter til fuglesang og kanskje får vi med oss bøksanger og kjernebiter. På vannet ser vi etter toppdykkere og ender.


Dælivann
Foto Knut Eie
Fremmøtested: P-plassen på Steinsskogen gravlund i Bærum (er skiltet fra rv. 168 mellom Haslum og Bærums Verk)  (finn frem >>)
Tid: 18.00–21.00
Turledere: Knut Eie >>, Ann Torill Halvorsen >>
Fugleskolen logo Trepiplerke; Fuglekonge; Granmeis; Svartmeis; Nøttekråke
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1360
Mandag 20. mai

Urban fugletur / Engervannet

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag i samarbeid med Bærum Elveforum – Bærum naturfestival
Nå er alle våre trekkfuglarter ankommet, og fuglesangen er på det mest intense. Vi skal rusle litt rundt i Sandvika-området for å se etter ulike arter som trives i våre nærområder. Vi tar også en liten tur innom Sandvikselva og Engervannet.


Engervannet
Foto ukjent
Fremmøtested: P-plassen øst for Coop Extra  (finn frem >>)
Tid: 09.00–13.00
Turleder: Terje Bøhler >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1361
Tirsdag 21. mai

Fuglekassetur langs Sandvikselva

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag i samarbeid med Bærum Elveforum – Bærum naturfestival
Vi går fra Sandvika, videre langs Engervannet og inn i Kloppa naturreservat for så å returnere til Sandvika. Engervannet er en svært spesiell innsjø bestående av brakkvann. Fuglelivet her er rikt og interessant.


Sjekk av fuglekasser
Fremmøtested: Birk Sport, Løxaveien 19  (finn frem >>)
Tid: 18.00–20.30
Turleder: Bjørn Odd Frantzen >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1362
Tirsdag 21. mai

Fuglesangtur ved Fagerstrand

Arrangør: BirdLife Nesodden lokallag i samarbeid med DNT Nesodden turlag
Fuglesangtur i samarbeid med DNT Nesodden turlag. Vi rusler en rolig kveldstur i området som er påtenkt som mulig framtidig «Munkerud næringsområde» ved Fagerstrand. Skogen er variert, med blant annet fin gammelskog, og det er også områder med jordbruk. Vi forventer et bra utvalg av fuglearter. Ta med kikkert og fuglebok, hvis du har. Vi har noen kikkerter til utlån, og har også med teleskop.

Parkeringsmulighet ved fremmøtestedet. Med buss nordfra, ta linje 565 til Fredsbostubben holdeplass, ankomst kl. 19.29 (med forbehold om endringer i rutetabellen).


Munkerud ved Fagerstrand
Foto Oddvin Lund
Fremmøtested: Ødegårdsveien, Fagerstrand, nær krysset ved Kløftaveien  (finn frem >>)
Tid: 19.30–21.30
Turleder: Oddvin Lund >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1373
Onsdag 22. mai

Skumringskveld og fuglesang ved Dælivannet, med nogo attåt

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Vi går en runde rundt Dælivannet og opplever det mangfoldige fuglelivet i skogen, i våtmarken og i kulturlandskapet, mens vi lytter til fuglesangen og får med oss sommerkveldens farger. De berømte Fleskummalerne malte i området på 1880-tallet og «skumringskunsten» deres blir tema utover fuglekikkinga. Det blir altså fokus på fuglene, fuglesangen og ikke minst Fleskummalerne!


Dælivann
Maleri av Kitty Kielland
Fremmøtested: P-plassen på Steinsskogen gravlund i Bærum (er skiltet fra rv. 168 mellom Haslum og Bærums Verk)  (finn frem >>)
Tid: 21.00–00.30
Turleder: Halfdan Bleken >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1363
Søndag 26. mai

Fuglenes dag Nesodden

Arrangør: BirdLife Nesodden lokallag
Fugletur med vekt på fuglesang, i samarbeid med DNT Nesodden turlag. Turen går til eikeskogen ved Røer gård. Her får vi oppleve et variert fugleliv, dels i mosaikken mellom eikeskog og dyrket mark, dels gjennom blandingsskog med preg av gammelskog. Vi avslutter med ringmerking av fugleunger i Nesoddparken. Passer for barn (forbehold om egnet ungekull i fuglekassene)! Ta med kikkert og fuglebok, hvis du har. Vi har noen kikkerter til utlån, og har også med teleskop.


foto.no
Foto Bård Bredesen
Fremmøtested: Nesoddparken, Løeshagaveien 49  (finn frem >>)
Tid: 08.20–10.30 fugletur; 10.30–11.00 ringmerking
Turledere: Jan Erik Røer >>, Oddvin Lund >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1375
Søndag 26. mai

Fuglenes dag ved Østensjøvannet

Arrangør: BirdLife OA i samarbeid med Østensjøvannets Venner og Østensjø Husflidlag
Fuglenes dag markeres hvert år over hele landet, mot slutten av mai eller i begynnelsen av juni. Ved Østensjøvannet skjer det mange spennende og morsomme ting rundt Fugleteltet og mange andre stand. Det blir korte fugleturer, foredrag, testing av kikkerter, salg av litteratur, minikurs og fuglebingo. Eget aktivitetstelt for barna!

Ser hele programmet: fuglenesdag.no



Åpning av Fuglenes dag
Foto Jan Erik Haugen
Fremmøtested: Østensjøvannets vestside sør for fugleskjulet  (finn frem >>)
Tid: 11.00–16.30
Turledere: Håkan Billing >>, Finn Arnt Gulbrandsen >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1419
Onsdag 29. mai

Semsvannet

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Bli med på en runde rundt Semsvannet, Asker sin egen naturperle mot Vestmarka. I tillegg til vannet, er det kulturmark, skogteiger og våtmarker på runden, som delvis er grusvei, delvis god sti.


Semsvannet
Foto Svein Dale
Fremmøtested: Utenfor Smia kafé, NaKuHel-senteret. Benytt offentlig transport, eller parkering før NaKuHel-senteret / Sem gjestegård  (finn frem >>)
Tid: 18.00–21.00
Turledere: Merete Wiken Dees >>, Simon Rye >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1364
Lørdag 1. juni

Fuglesangtur ved Fagerstrand

Arrangør: BirdLife Nesodden lokallag i samarbeid med DNT Nesodden turlag
Fuglesangtur i samarbeid med DNT Nesodden turlag. Vi rusler en rolig morgentur i området som er påtenkt som mulig framtidig «Munkerud næringsområde» ved Fagerstrand. Skogen er variert, med blant annet fin gammelskog, og det er også områder med jordbruk. Vi forventer et bra utvalg av fuglearter, kanskje også kommunefuglen, som er dvergspett. Ta med kikkert og fuglebok, hvis du har. Vi har noen kikkerter til utlån, og har også med teleskop.

Parkeringsmulighet ved fremmøtestedet. Med buss nordfra, ta linje 575 til Torneveien holdeplass, ankomst kl. 07.35 (med forbehold om endringer i rutetabellen).




Munkerud ved Fagerstrand
Foto Oddvin Lund
Fremmøtested: Ødegårdsveien, Fagerstrand, nær krysset ved Kløftaveien  (finn frem >>)
Tid: 07.40–10.00
Turleder: Oddvin Lund >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1376
Søndag 2. juni

Naturbussen

Naturbussen tar oss til fem av de mest spennende grønne lungene i Oslo by. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Påmelding er ikke nødvendig. Så ta med hele familien for en urban fugletur med Naturbussen!

Både ornitologer og botanikere er klare til å guide deg rundt.

Rutedetaljer:
• Hovedinngangen til Frognerparken kl. 08.00
• Slottsparken ca. kl. 09.45
• Botanisk hage ca. kl. 11.30
• Valle Hovin ca. kl. 13.30
• Ekeberg ca. kl. 15.00

Klokken 17.00 er turen over (retur til Frognerparken), og vi tar en oppsummering av opplevelsene på de ulike stedene. Ta gjerne med nistepakke, så hygger vi oss litt ekstra i Ekebergskråninga.


Naturbussen
Fremmøtested: Hovedinngangen til Vigelandsparken  (finn frem >>)
Tid: 08.00–17.00
Turleder: Håkan Billing >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1399
Onsdag 5. juni

Engervannet

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Engervannet er en svært spesiell innsjø bestående av brakkvann. Fuglelivet her er rikt, og mest kjent er isfuglene som hekker like ved, og som jevnlig ses på matsøk i vannet.


Engervannet
Foto ukjent
Fremmøtested: P-plassen øst for Coop Extra  (finn frem >>)
Tid: 18.00–21.00
Turledere: Knut Arne Nygård >>, Wenche Helene Hartviksen Nygård >>
Fugleskolen logo Grønnspett; Bøksanger; Gransanger; Løvsanger; Bokfink
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1365
Torsdag 6. juni

Kommunefugltur: Åkerrikse i Nordre Follo

Nordre Follo er en av kjernekommunene for åkerrikse i Akershus, og arten er kommunefugl. Vi lytter selvsagt ikke bare etter åkerrikse, men også etter andre nattsangere, som vaktel, nattergal, myrsanger, busksanger og annet som synger i sommernatten.




Åkerrikse
Foto Ron Knight / WC
Fremmøtested: Utenfor Felleskjøpet på Holstad  (finn frem >>)
Tid: 22.00–02.00
Turleder: Morten Gaathaug >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1408
Fredag 7. juni

Dverglo og nattsangere i Nittedal

Arrangør: BirdLife Nittedal lokallag
Nittedal har dverglo som kommunefugl. Vi starter kvelden med fokus på dverglo, og besøker en lokalitet. Når kvelden går over i natt, håper vi å få oppleve sangen til myrsanger, busksanger, åkerrikse og andre godbiter. Denne turen bestemmes av hvor fuglene er. Vi må bruke bil mellom de på forhånd kartlagte lokalitetene. Korte vandringer og intens, spennende lytting kan gi flotte opplevelser. Husk varme klær, temperaturen faller raskt 10 grader når solen går ned.




Natt i kulturlandskapet.
Foto Mette Skjetne
Fremmøtested: Prøysentorget (Mosenteret)  (finn frem >>)
Tid: 21.00–02.00
Turleder: Tor Skjetne >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1386
Søndag 9. juni

Årungen

Arrangør: BirdLife Drøbak-Frogn lokallag
Rundt Årungen i juni er det mange spennende sangfugler. Vi satser på å høre rosenfinkens vakre sang, og kanskje også nattergal.


Årungen
Foto Jarle Granum
Fremmøtested: P-plassen ved Vestvika  (finn frem >>)
Tid: 09.00–13.00
Turledere: Ståle Dahlberg >>, Per Morten Groth >>
Fugleskolen logo Sanglerke; Taksvale; Buskskvett; Tornsanger; Gulspurv
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1392
Onsdag 12. juni

Nattravntur i Hurum

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Hurum er fra 2020 innlemmet i Asker kommune, og er derfor et nytt og ubeskrevet blad for BirdLife OA/AB. Her er mange viktige fugleområder, deriblant flere steder med nattravn.


Nattravn.
Foto Terje Bøhler
Fremmøtested: Asker stasjon, Lensmannslia P-plass  (finn frem >>)
Tid: 22.00–02.00
Turleder: Bård Kyrkjedelen >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1366
Torsdag 20. juni

Myrsangertur ved Øverland

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Myrsangeren er i det absolutte toppsjiktet blant våre sangfugler. Den synger for det meste på natten etter mørkets frembrudd. Turen går fra utfartsparkeringen på Øverland der vi skal lytte til denne mestersangeren som har et oppkomme av hermelyder. Identisk imitasjon av noen av våre lokale arter, og med innslag av eksotiske afrikanske arter – fra dens vinteroppholdssted.


Øverland
Foto WC / Punkmorten
Fremmøtested: Øverland utfartsparkering / FUS barnehage  (finn frem >>)
Tid: 23.00–02.00
Turleder: Terje Bøhler >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1368
Lørdag 20. juli

Lavskriketur til Hurdal

På denne turen setter vi fokus på Hurdals kommunefugl, lavskrike. Vi kjører Skrukkelivegen forbi Skrukkelitjern og videre mot Osttjern og Glasbergtjern. Mange andre spennende skogsarter kan også dukke opp på turen. OBS! Det blir en del gåing utenom stier, i til dels ulendt terreng og på våte myrer. Husk å ta med niste.




Lavskrike
Foto Bjørn Graatrud
Fremmøtested: Parkeringsplassen ved Hurdal kirke  (finn frem >>)
Tid: 08.00–13.00
Turleder: Bjørn Kristian Graatrud >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1400
Lørdag 27. juli

Årnestangen

Årnestangen i Nordre Øyeren naturreservat byr på mye spennende fuglekikking også sommerstid. For noen vaderarter har høsttrekket allerede begynt, mens andre arter er i sin andre hekkeperiode. Kommunefuglen for Rælingen, krikkand, får vi nok se. Unn deg en tidlig sommermorgen i Nord-Europas største innlandsdelta!





Viper ved Årnestangen i juli
Foto Eyvind Rugland
Fremmøtested: P-plassen ved Lecaveien  (finn frem >>)
Tid: 04.30–12.00
Turleder: Håkan Billing >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
Fugleskolen logo Laksand; Enkeltbekkasin; Munk; Blåmeis; Grønnsisik
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1401
Søndag 18. august

Årungen

Arrangør: BirdLife Drøbak-Frogn lokallag
Rusletur på Frogn-siden og sørenden av Årungen, hvor vi håper å se og høre mange spennende arter. Noen har begynt å trekke sørover, og kanskje får vi se arter som vanligvis ikke er å finne her på Østlandet.


Høst ved rostadion
Foto Arild Andersen
Fremmøtested: P-plassen ved Vestvika  (finn frem >>)
Tid: 09.00–13.00
Turledere: Ståle Dahlberg >>, Per Morten Groth >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1393
Lørdag 24. august

Høstens trekkfugler, en rundtur i Hakadal og Åneby Nord

Arrangør: BirdLife Nittedal lokallag
Vi besøker blant annet Sagdammen, Åsbekken og Kirkebyenga. Mange spennende arter er nå på sørgående trekk. Blåstrupe – fjellets nattergal – blir en av målartene vi håper å finne. Vi bruker bil mellom de ulike lokalitetene.


Blåstrupe.
Foto Éric Roualet
Fremmøtested: Bensinstasjonen i Hakadal (YX 7-Eleven)  (finn frem >>)
Tid: 07.00–12.00
Turleder: Éric Francois Roualet >>
Fugleskolen logo Storspove; Flaggspett; Rødstrupe; Måltrost; Grønnfink
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1387
Søndag 25. august

Losbydagen

Besøk de flotte omgivelsene rundt Losby gods i Lørenskog kommune. BirdLife OA og Fugleteltet finner du ved Mønevann.

I Fugleteltet får du informasjon om både om fugl og foreningen for fuglevern, BirdLife Norge. Du får teste kikkerter og teleskop, kjøpe fuglelitteratur og være med på uhøytidelig konkurranse. Vi har mange flotte produkter på tilbud for hele familien. Kanskje får vi se kommunefuglen, vipe.

Losbydagen arrangeres av Lørenskog kommune.




Fugleteltet på Losbydagen
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Ved Mønevann  (finn frem >>)
Tid: 11.00–15.00
Turleder: Håkan Billing >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1409
Søndag 1. september

Nordre Øyeren på Jørholmen

Arrangør: BirdLife OA i samarbeid med Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren
Tur i nordre del av Nordre Øyeren naturreservat. Vi besøker blant annet det nye fugletårnet på Furusand. Etterpå markerer vi Barnas våtmarksdag og Friluftslivets dag med Fugleteltet ved Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren.

Tider:
Kl. 06.30–11.00 Fugletur
Kl. 12.00–16.00 Fugleteltet ved våtmarkssenteret


Nordre Øyeren, fra fugletårnet på Furusand
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: P-plassen ved Søndre Bjanes (morgenturen)  (finn frem >>)
Tid: 06.30–11.00 fugletur; 12.00–16.00 Fugleteltet
Turleder: Gry-Merete Øvrehus >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
Fugleskolen logo Fiskemåke; Gråmåke; Låvesvale; Kråke; Stær
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1410
Lørdag 7. september

Havørnsafari rundt Håøya

Arrangører: BirdLife Drøbak-Frogn lokallag og BirdLife Nesodden lokallag
I 2008 hekket havørn, Frogns kommunefugl, for første gang i Oslofjorden på 126 år. Den gang på Håøya. Reiret ble ødelagt av store mengder snø da vinteren kom. Men fuglene har ikke gitt opp, og har hatt flere vellykkete hekkinger i indre Oslofjord. Området rundt Håøya er favorittstedet for matsøk, og fuglene ses ofte på jakt her. Vi satser på at disse flotte fuglene vil vise seg frem også på denne dagen. I Drøbaksundet rundt Håøya er det også mye sjøfugl. Det blir gode muligheter til å fotografere.




Havørn på Håøya
Foto Kjell Isaksen
Fremmøtested: Drøbak gjestehavn  (finn frem >>)
Tid: 09.00–13.00
Pris: Gratis
Turledere: Ole Kristoffer Bøhn >>, Ivar Ruud Eide >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
Tidsfrist torsdag 5. september. Maksimalt antall deltakere: 20. 
Allerede medlem eller registrert bruker?
MERK: Du har en brukerkonto om du har deltatt på kurs m.m. tidligere. I så fall:
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1379
Lørdag 7. september

Ringmerking ved Åsbekken i Nittedal

Arrangør: BirdLife Nittedal lokallag
Bli med og opplev fuglene på nært hold når vi setter opp nett og ring-merker fugler ved Åsbekken. Ringmerking kan lære oss mye om fuglene vi har rundt oss, og er en spennende opplevelse for både voksne og barn.

Det er mange trekkfugler på denne årstiden, så det kan bli stor aktivitet. Forbehold om endringer i arrangementet dersom det meldes mye regn.


Ringmerking av blåmeis.
Foto Éric Roualet
Fremmøtested: Nedenfor Sagdammen langs Rv 4  (finn frem >>)
Tid: 09.00–12.00
Turleder: Éric Francois Roualet >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1388
Søndag 8. september

Østensjødagen

Arrangør: BirdLife OA i samarbeid med Østensjøvannets venner og Besøkssenter våtmark Oslo
Den næringsrike fuglesjøen midt i Oslos miljøpark. Her kommer vi tett på både vanlige og uvanlige fuglearter, både i og ved vannet, og legger spesielt merke til Oslos kommunefugl, toppdykker. På en normalt bra dag på denne tiden av året kan en øvet fuglekikker registrere mer enn 50 arter. Totalt er det registrert hele 233 fuglearter ved vannet. Det blir to turer: Først en soloppgangstur (Birdlife Pro), og så en familie- og barnetur som avsluttes ved Bakkehavn (Besøkssenter våtmark Oslo) kl. 12.00, hvor Østensjødagen feires til kl. 15.00.




Østensjøvannet
Foto: Audun Skrindo
Fremmøtested: P-plassen ved sørøstenden  (finn frem >>)
Tid: 06.30–09.30 «Birdlife Pro»; 10.00–12.00 familie– og barnetur; 12.00–15.00 Fugleteltet
Turledere: Håkan Billing >>, Jan Erik Haugen >>
Fugleskolen logo Stokkand; Toppand; Toppdykker; Hettemåke; Rødstrupe
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1418
Lørdag 14. september

Ringmerking på Fornebu

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Vi satser på å få ringmerket noen spennende arter for å vise frem og fortelle om denne dagen.

Det er mange trekkfugler på denne årstiden, så det kan bli stor aktivitet. Forbehold om endringer i arrangementet dersom det meldes mye regn.


Glade ringmerkere.
Fremmøtested: Lilløyplassen naturhus, Oksenøya (Fornebu)  (finn frem >>)
Tid: 08.00–11.00
Turleder: Bjørn Olav Tveit >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1367
Søndag 22. september

Revlikollen

Helt sør i Lillomarka naturreservat ligger Revlikollen med sin flotte eventyrskog. Her finnes blant annet flere spettearter, korsnebber og nøttekråke. I tillegg kan vi, med litt flaks, treffe på alle variantene av skogshøns. Turen er ca. 8 km i varierende terreng, så ta på godt fottøy og husk matpakke!


Revlikollen.
Foto Lars Marthinsen
Fremmøtested: Solemskogen p-plass  (finn frem >>)
Tid: 06.30–13.00
Turleder: Lars Petter Røyset Marthinsen >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1414
Lørdag 5. oktober

EuroBirdwatch i Nittedal

Arrangør: BirdLife Nittedal lokallag
Bergtjern rundt, en vakker vandring i høstskog. Lokale meiser, spetter og kråkefugler hamstrer mat for kommende vinter. Musvåk og fjellvåk, samt store trosteflokker er på vei sørover. Storlom hekker regelmessig i tjernet og observeres til langt ut i oktober. Turen er 7–8 km lang og går i hovedsak på god sti. Terrenget er småkupert, husk godt fottøy, varm drikke og matpakke.


Bergtjern i Nittedal.
Foto Tor Skjetne
Fremmøtested: Prøysentorget (Mosenteret)  (finn frem >>)
Tid: 08.00–13.00
Turleder: Tor Skjetne >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1389
Søndag 6. oktober

Euro Birdwatch på Nesodden

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Euro Birdwatch foregår første helg i oktober hvert år. Det er den største begivenheten til europeiske BirdLife-partnere, og en god anledning for alle til å observere fugletrekk og oppleve verdien av de lokale fugleområdene. 
BirdLife Nesodden lokallag inviterer til fugletur på Nesoddens brygger. Vi ser etter trekkende og rastende fugler på Nesoddtangen, før vi besøker noen av bryggene på øst- og vestsida av Nesodden. Der har vi god utsikt over områder i fjorden. Turen passer for alle fugleinteresserte. Vi har noen kikkerter til utlån.  Samkjøring i bil fra ferjekaia (gratis parkering).


Skåding på Nesoddtangen.
Foto Bård Bredesen
Fremmøtested: Nesoddtangen brygge  (finn frem >>)
Tid: 10.00–13.00
Turleder: Oddvin Lund >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1377
Søndag 6. oktober

Euro Birdwatch ved Østensjøvannet

Arrangør: BirdLife OA i samarbeid med Østensjøvannets venner og Besøkssenter våtmark Oslo
Euro Birdwatch foregår første helg i oktober hvert år. Det er den største begivenheten til europeiske og sentralasiatiske BirdLife-partnere, og er en svært viktig anledning for allmennheten og fuglekikkere å observere fugletrekk og øke bevisstheten om dette spesielle naturfenomenet.

Denne dagen er det først en morgentur rundt vannet, og etterpå står vi ved fugleskjulet ved Østensjøvannet, og registrerer alt vi observerte/observerer av fugl. Det er Besøkssenter våtmark Oslo som står for arrangementet ved vannet.


Sivhøne ved fugleskjulet
Foto: Geir Høen
Fremmøtested: Fugleskjulet på vestsida av vannet  (finn frem >>)
Tid: 08.00–12.00 tur rundt vannet. 12.00–15.00 registrering av arter ved skjulet.
Turleder: Håkan Billing >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1402
Lørdag 12. oktober

Øra i Østfold

Arrangør: BirdLife OA i samarbeid med BirdLife Østfold
Øra naturreservat er Norges eneste større bløtbunnsestuarie. Her samles mengder av våtmarksfugl, og det dukker ofte opp sjeldne og spennende arter. Bilbåren heldagstur med hardcore-fokus på spennende fugler.

Husk varme klær og varmt fottøy!

Turleder for BirdLife Østfold er Øivind Lågbu


Øra naturreservat
Fremmøtested: Tveita bedriftsområde  (finn frem >>)
Tid: 07.00–16.00
Turledere: Jan Olav Nybo >>, Øivind Lågbu >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1415
Søndag 13. oktober

Aurskog-Høland

Også om høsten har Aurskog-Høland mye å by på. Vi besøker alle de beste fuglelokalitetene, fra Bjørkelangen i nord til Hemnessjøen i sør, og tar selvsagt turen innom den nye fuglekikkerplattformen på Kjelle. Kjøreruten fra sted til sted er lagt opp til å speide etter våtmarksfugler. Husk varme klær og niste for denne bilbårne heldagsturen!


Fuglekikkerplattformen på Kjelle
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Bensinstasjonen ved Fetsundbrua  (finn frem >>)
Tid: 07.15–15.15
Turleder: Svein Dale >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1411
Lørdag 19. oktober

Høstens vakreste Rigmor-tur

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
En meget tradisjonsrik tur, hvor vi ferdes med MS Rigmor langs kysten av indre Oslofjord for å se etter alkefugler, ender og måker. Med gode, helst sterke, sønnavinder i forkant kan man se lomvi, alke og kanskje lunde og alkekonge. I tillegg kan spennende måker dukke opp. I 2014 ble det sett gulnebblom, fjæreplytt og gråstrupedykker.

Tog/buss til Sandvika. P-plass på Kadettangen: Maks 7 timer, de 3 første gratis.


Fra Rigmor-turen 2021.
Foto Tore Westgård
Fremmøtested: Kadettangen i Sandvika  (finn frem >>)
Tid: 10.00–14.00
Pris: Gratis
Turleder: Bård Kyrkjedelen >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1369
Lørdag 9. november

Garlaushøgda – skogens vinterfugler og -lyder

Arrangør: BirdLife Asker og Bærum lokallag
Skogstur hvor vi går fra Steinsskogen gravlund og innover mot Muren. Målet med turen er spesielt å lære deltakerne lydene til de vanligste artene i høst/vinterskogen – som spetter, meiser, trekryper og finkefugler. Kanskje treffer vi på spurveugla også?
Obs! Fottøy etter forholdene, det kan være meget vått og kanskje snø i skogen på denne årstiden.


Morgenstemning i Steinsskogen, med nysnø på bakken.
Foto Knut Arne Nygård
Fremmøtested: P-plassen på Steinsskogen gravlund i Bærum (er skiltet fra rv. 168 mellom Haslum og Bærums Verk)  (finn frem >>)
Tid: 10.00–14.00
Turledere: Knut Arne Nygård >>, Knut Eie >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1370
Lørdag 16. november

Mjøsa og Vorma

Visste du at 1/6 av Mjøsa ligger i Akershus? Og at den delen sjelden fryser til? Åpent vann i innlandet betyr enkel tilgang til mat for vannlevende fugler. På denne turen som starter i Feiring, helt nord i Akershus, leter vi etter lommer, dykkere, ender og annet som måtte være til stede. I Feiring har alle fire lomarter blitt observert, men storlom er den vanligste. Horndykker er vanligvis også å se. På Minnesund samles mye fugl, og her er det god sjanse for blant annet lappfiskand og havelle. Vi fortsetter sørover langs Vorma med enkelte avstikkere, og avslutter turen ved Vormsund. Kommunefuglen i Eidsvoll er sangsvane, som vi håper å få se.




Mjøsa.
Foto Petter Osbak
Fremmøtested: Coop i Feiring  (finn frem >>)
Tid: 09.00–15.00
Turleder: Knut Eie >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1403
Fredag 27. desember

Romjulsfugler

I den mørke årstiden er det ofte stille i skogen. Men i Maridalen, med sin kombinasjon av kulturlandskap og skog, er det alltid noe å se. Flere steder drives det også med fugleforing i større skala, og her er det garantert småfugl å se. Turen byr på en fin mulighet til å studere ulike meisearter på nært hold, og med stor sannsynlighet også spetter, nøtteskrike og andre arter. Her bør vi også kunne se ravn, og hvis forholdene ligger til rette, får vi også se Norges nasjonalfugl, fossekallen. Vi kjører og går langs vei og sti, så husk varmt og godt fottøy.


Flott rotvelt på Barlindåsen i Maridalen.
Foto Terje L. Møinichen-Berstad
Fremmøtested: P-plassen ved Låkeberget  (finn frem >>)
Tid: 10.15–15.15
Turleder: Håkan Billing >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1404
Velg aktivitet:

<<2024>>
<<APRIL>>
umationtofr
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene oa.birdlife.no, nofoa.no og oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains oa.birdlife.no, nofoa.no and oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.