Blank Medlemsinfo Blank


Morten Bergan  (MBE)

Vis MBEs observasjoner >>
Vis MBEs statistikk >>
Vis MBEs bilder >>

Morten Bergan
  er søkbar i registeret.
Besøksadresse: - ikke utfylt -
Postadresse: Sundbakken 4
Postnummer: 1367
Poststed: SNARØYA
Land: - ikke offentlig -
Telefon dagtid: - ikke utfylt -
Telefon kveldstid: - ikke utfylt -
Mobil: +47 90597448
E-post: m.bergan@online.no
Fuglekikker siden år: 1972
Alder: - ikke offentlig -
Ornitologisk fagområde: Sjøfuglene i Oslofjorden.
Fornebulandet.
Gjess.
Litt om Morten Bergan:
Jeg ble født naturinteressert og gikk mine første fugleturer i Mortenskogen på Snarøya, Bærum. Derfra var veien kort til resten av Fornebu der jeg slet ut min første kikkert. Vi noterte alt vi så og skrev det ned i en samlerapport om fuglelivet på Fornebu (1991). Denne lå til grunn for en mer naturvernpreget periode med formål vern av grøntområdene etter nedleggelsen av Fornebu flyplass. Litt stolt av at vi klarte å sikre grøntområdene rundt våtmarksreservatene (og svært lei for at utplantingen gikk så økologisk gæli). Fikk både Naturvern-forbundets og Venstres miljøpris for vernearbeidet her ute. Jeg var initiativtaker for etableringen av Lilløyplassen naturhus og ledet dette i den første oppbyggingsfasen 2002-2005.
Fuglekikkingen driver jeg mest prosjektbasert der sjøfugl i Oslofjorden er mitt tema med bestandsovervåking og arbeid med verneplaner for Oslofjorden.
Jeg er glad i å reise, fotograferer litt ("fotografen" i TD 1/2007). Tidligere var det ringmerking og sekretær i LRSK. Jeg liker ord og har laget mange norske nyord i Norsk Navnekomite for Fugl (NNKF). Har sittet tre perioder i foreningens styre, sist som formann 2000-2006. Skrev NOF-OAs historie i anledning 50-årsjubileet i 2011 (TD 1/2012)

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene oa.birdlife.no, nofoa.no og oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains oa.birdlife.no, nofoa.no and oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.