Blank Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus (NOF OA)

Vi er et fylkeslag, og sorterer under Norsk Ornitologisk Forening (NOF).

Vi trenger deg. Ditt medlemskap bidrar til at også fremtidiga generasjoner kan oppleve et variert fugleliv i Oslo og Akershus.

Vår forening passer alle fugle- og naturinteresserte, uansett alder og forkunnskaper. Enkelte er svært aktive, andre synes det holder med en tur i ny og ne. Noen er høyt kvalifiserte biologer, men de aller fleste er amatørornitologer, det vil si hobbyfuglekikkere. Eller feltornitologer. Kjent barn har mange navn!

Les nedenfor om hvilke flotte fordeler du får som medlem i NOF OA.
 

Foreningens adresse:
NOF avd. Oslo og Akershus
Postboks 1041 Sentrum
0104 OSLO

E-post: leder@nofoa.no

Hovedforeningens adresse:
Norsk Ornitologisk Forening
Sandgata 30 B
7012 TRONDHEIM

Tlf. 73 84 16 40
E-post: nof@birdlife.no

Klikk her for å melde deg inn i foreningen! >>

 

Ekskursjoner

Vi har hyppige ekskursjoner til mange av de rundt 150 fuglelokalitetene som fylket har å by på. Foreningens medlemmer har også anledning til å kjøpe boken Guide til fuglelivet i Oslo og Akershus til redusert pris.

Teleskopkikking
Spennende tur til Hemnessjøen.
Foto: Toril Billing

Hardangervidda
NOF OA-tur til Hardangervidda 2003.
Foto: V?

Reiser

Som medlem får du tilbud om våre turer til kjente fugleområder i inn- og utland. Det kan være til Hardangervidda, Uganda, Røst eller Kina – vi finner stadig nye reisemål! Utlandsturene arrangeras via NOF Travel (ekstern lenke).

Medlemsmøter

Hver sesong holder vi måndelige medlemsmøter med interessante foredrag og bildevisninger. Vi diskuterer og har morsomme konkurranser med fine premier.

Medlemsmøte
Medlemsmøte på Blindern.
Foto: Atle Qvale

Østensjøvannet
Tidlig vårmorgen ved Østensjøvannet.
Foto: Håkan Billing

Fuglevern

Foreningen arbeider aktivt med vernesaker, og skriver høringsuttalelser i forbindelse med ulike reguleringsplaner. Fugleobservasjoner om forekomst av både vanlige og sjeldne arter samles inn og katalogføres. Det er gøy å kartlegge fuglelivet i nærmiljøet. Vil du bidra? Det setter vi stor pris på!

Juniorgruppe

Vi har en egen juniorgruppe for å fremme interessen for deg som er ung, og gjerne vil møte andre fugleinteresserte på din egen alder.

Juniorgruppa
Snekring av foringkasse.
Foto: Johnny R. Pedersen

Pizzakveld
Sosialt samvær i sommersol.
Foto: Håkan Billing

Pizzakvelder

Sosialt samvær er også viktig. Flere ganger per år arrangerer vi pizzakveld på et av byens utesteder. Her møtes vi over en lav sko, og diskuterer alt fra fugler til verdenspolitikk.

Adrenalinhobby!

Det er registrert omtrent 320 fuglearter i vårt fylke. Du kan gjøre din hobby mer spennende ved å "samle" arter. Hvor mange arter kan du se i hagen? I skogen? En tidlig vårmorgen ved en fuglesjø? Eller du kan registrere systematisk med tanke på videre forskning. Men bruk fornuft, og vær varsom.


Adrenalinhobby!
Hmmm... Hva er nå dette for art?
Foto: Hans Petter Kristoffersen / Håkan Billing

Aktiv skjermkikking.
Foto: Håkan Billing

Egen profil på hjemmesiden

Som medlem får du mulighet å profilere deg på "Min side" på vår hjemmeside. Her legger du inn litt om deg selv, med bilde, og kan lese om om andre i foreningen.

Du får direkte tilgang til å publisere dine observasjoner, og du kan også legge ved bilder.

Hva venter du på? Klikk her for å melde deg inn i foreningen! >>

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.