Blank Ekskursjoner og møter Blank
Logo

BirdLife Norge avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg aktivitet:
 Ekskursjoner
Programmet er satt sammen av BirdLife OA samt våre lokallag.
Med mindre annet er opplyst er turene kostnadsfrie for våre medlemmer, og trenger ingen påmelding.
Du som ikke er medlem er også velkommen, men betaler da kr 100,– per tur ved fremmøte.
Fugleskolen logo I 2007 introduserte vi Fugleskolen, et opplegg for alle fugleinteresserte i Oslo og Akershus, der vi spesielt vil legge turene til rette for små og store som ønsker mer kunnskap og erfaring om våre vanligste arter.
Søndag 11. februar

Havnelangs i Oslo

Oslo er ikke tom for fugl, selv om det er vinter. Vi ser etter fugl langs havna fra Rådhuskaia til Sørenga, med fokus på ender og måker. Med riktig vær og vind er det også gode sjanser for alkefugler. Husk varme klær og godt fottøy, og teleskop om du har.


Skåding fra Tjuvholmen 2021.
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Rådhuskaia ved trikkeholdeplassen  (finn frem >>)
Tid: 09.00–14.00
Turleder: Halfdan Bleken >>
Turreferat:
Tjuvholmen til Operaen: 20 arter
Helt overskyet, god sikt, ingen nedbør, laber bris

12 heltemodige og godt påkledde trosset 6-7 minus og nordavind. Vi startet turen med å gå langs Aker brygge mot Tjuvholmen. En flokk gråmåker fikk brød og viste seg i alle årsklasser, mens en frossen svarttrost ville inn på en restaurant. Et par hettemåker innimellom. Ytterst på Tjuvholmen slo vi ut teleskopene og kunne observere skarv, alke og silender ute i leden og på Kavringen. Ellers en enkelt toppand inne ved land sammen med stokkendene og ærfugl. Så toget vi opp på Festningen, der vi så utover fjorden fra brystningen ved Knutstårnet, og et skarpt øye oppdaget en fjæreplytt på Kavringen. Fra Vippetangen så vi en stor flokk kvinender med knoppsvaner over mot Sjursøya, og nok et skarpt øye identifiserte en dvergdykker på stor avstand. Kjærkommen kaffe fra termos i le sammen med spurvene. Byduene flyveoppviste fra siloen mens vi diskuterte Norges matsikkerhet. Innover mot Operaen ble det mer og mer islagt, og vel fremme ved vibratoens høyborg bestemte vi oss for å avslutte turen etter 3 timer på holka uten uhell.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1337
Tirsdag 20. februar

Vinterfugler i Botanisk hage

I Botanisk hage på Tøyen i Oslo er det et yrende fugleliv selv vinterstid. Vi tar en rundtur i hagen, og besøker blant annet stedene hvor det er lagt ut mat til småfuglene. Det er ikke uvanlig at en eller flere sjeldnere arter er å finne her. Turen er beregnet på nybegynnere og familier, og vi har kikkerter til utlån. Vi avslutter foran Naturhistorisk museum, hvor vi tar en gjennomgang av alle artene vi har sett.


Vintermeiser.
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Botanisk hage, foran inngangen til Naturhistorisk museum  (finn frem >>)
Tid: 09.00–11.00
Turleder: Håkan Billing >>
Turreferat:
Tøyenparken (Botanisk hage): 24 arter
Temperatur 2º, helt overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, vindstille
Kjernebiter i sikte!

Vindstille og overskyet er gode forhold for å se fugler. Slik var det i Botanisk hage, hvor 16 personer møtte opp. Flere arter har begynt med vårsangen, flaggspetten trommet ivrig, og vi følte at våren kommer snart. Noen av deltakerne har gått på vårt fuglesangkurs med Helge Kvam, og fikk nå mulighet til å kjenne igjen noen av lydene fra kurset. Høydepunktet for mange var nok en kjernebiter, som eksponerte seg villig foran oss, selv om toppmeis nok var den mest uventede arten. Mot slutten av turen fikk vi med oss en kråke som mobbet en spurvehauk i flukt.

Etter turen var det flere som benyttet muligheten til å besøke Naturhistorisk museum for å se på de nye, flotte utstillingene.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/1348
Velg aktivitet:

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene oa.birdlife.no, nofoa.no og oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains oa.birdlife.no, nofoa.no and oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.