Blank Ekskursjoner og møter Blank
Logo

BirdLife Norge avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg aktivitet:
 Medlemsmøter
Kart over Tveita bedriftsområde
Klikk for kart

Hvis ikke annet er opplyst, holdes medlemsmøtene i Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A. T-bane 1 og 2 til Tveita stasjon (5–10 min. gangavstand). Det er gode parkeringsmuligheter (parkometer kun 15,– per time).

Det er servering og sosial omgang fra kl. 18.30. Selve møtene varer kl. 19.00–21.00. Diverse foreningsprodukter er til salgs under møtene.

Tirsdag 13. september
P-G Bentz
"Falsterbo"
Falsterbo er Sveriges sørvestspiss. «Her slutter landet», skrev den svenske lyrikeren om Falsterbo, i sitt dikt «Jag bor vid ett rastställe». Og der landet slutter, samles fuglene, spesielt på høsttrekket. Her er den farefylte ferden over åpent hav til Danmark som kortest. Fugletrekket ved Falsterbo er verdenskjent, og hver høst telles rundt 3,5 millioner trekkende fugler. Foruten småfugltrekket er Falsterbo også kjent for sine store mengder trekkende rovfugl. P-G Bentz jobber ved Falsterbo fuglestasjon, er fugleguide og medforfatter til boka «Vingar över Falsterbo». Han har også bodd i Oslo, og sittet i styret hos oss.


Falsterbo fyr
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A, 0671 OSLO  (finn frem >>)
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/1234
Tirsdag 11. oktober
Simon Rye
"BirdLife International"
Simon Rye har vært leder i Norsk Ornitologisk Forening, og sitter nå i styret i vår samarbeidspartner, BirdLife International, som koordinerer nasjonale innsatser på tvers av kontinenter. Organisasjonen kobler lokalsamfunn med et globalt nettverk av ekspertise, og bestreber seg på å beskytte fugler uansett hvor de flyr, spiser, hviler og hekker.

Fremmøtested: Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A, 0671 OSLO  (finn frem >>)
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/1240
Tirsdag 8. november
Peter Johan Schei
"Hvordan finner trekkfuglene veien?"
Steinskvetten veier ca. 25 gram og overvintrer i Afrika. Den er en vanlig hekkefugl i Norge. Den hekker også i Alaska og på Grønland. Utrolig nok flyr alle disse til Afrika for vinteren. Steinskvettene på Grønland krysser atlanteren, og de i Alaska flyr over Beringsstredet og gjennom Asia for å komme seg til overvintringsområdet i Afrika. En utrolig prestasjon når du veier 25 g. Men hvordan finner de veien? Det får du lære mer om på dette møtet.


Trekkende kortnebbgjess
Foto Jan Erik Haugen
Fremmøtested: Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A, 0671 OSLO  (finn frem >>)
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/1244
Torsdag 10. november
Anne Gri Henriksen og Tor Skjetne
"Vipe – en kritisk trua art i kulturlandskapet"
Arrangør: BirdLife Nittedal lokallag
Vipe har fra å være en karakterart i jordbrukslandskapet blitt en kritisk trua art. Bestandsnedgangen i Norge og Nord-Europa er beregnet til 75 % de siste 25 år. I foredraget presenteres vipe som art, tall fra lokale kartlegginger gjennomgås og fokus settes på sannsynlige årsaker og mulige tiltak for å bedre situasjonen.

Tid: 18.30–21.00


Vipe.
Foto Geir Løvstad
Fremmøtested: Flammen kulturverk, Lillesalen  (finn frem >>)
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/1229
Torsdag 1. desember
Jan Erik Røer, Bård Bredesen
"Året som gikk"
Arrangør: BirdLife Nesodden lokallag
Førjulsmøte med lokale bildeinnslag fra året som gikk. Jan Erik Røer og Bård Bredesen bidrar med sine bilder fra fjorden, ternene og andre arter der. Dersom du ønsker, kan du presentere egne bilder, eventuelt bare fortelle om dine fugle- og naturopplevelser.

Medlemsmøtet er åpent for alle.

Tid: 18.30–21.00


Makrellterner
Foto Jan Erik Røer
Fremmøtested: Flasken kjøkken & bar  (finn frem >>)
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/1230
Tirsdag 13. desember
Styret i BirdLife OA
"Fugleåret 2022"
Julemøte, hvor vi samles for hygge med masse godt å knaske på som hører julen til, og selvsagt er julegrøten på plass. Som vanlig blir det uhøytidelige konkurranser og annen moro. Vi lover flotte premier!

Fugleåret 2022 blir oppsummert med høydepunkter og viktige vernesaker. Styret i BirdLife OA har valgt hva som skal være «Årets tema 2023», og presenterer dette på møtet for diskusjon og debatt. Hva temaet er, avsløres først på møtet.

Det er ingen påmelding, og møtet er kostnadsfritt for medlemmer.
Velkommen, alle medlemmer!


Byduer
Foto Håkan Billing
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/1249
Velg aktivitet:

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene oa.birdlife.no, nofoa.no og oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains oa.birdlife.no, nofoa.no and oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.