Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg aktivitet:
 Ekskursjoner
Programmet er satt sammen av NOF OA samt våre lokallag.
Med mindre annet er opplyst er turene kostnadsfrie for våre medlemmer, og trenger ingen påmelding.
Du som ikke er medlem er også velkommen, men betaler da kr 100,– per tur ved fremmøte.
Fugleskolen logo I 2007 introduserte vi Fugleskolen, et opplegg for alle fugleinteresserte i Oslo og Akershus, der vi spesielt vil legge turene til rette for små og store som ønsker mer kunnskap og erfaring om våre vanligste arter.
Lørdag 14. november 2020

Skogens vinterfugler og -lyder

Arrangør: Asker og Bærum lokallag
Skogstur hvor vi går fra Steinsskogen gravlund og innover mot Muren. Målet med turen er spesielt å lære deltakerne lydene til de vanligste artene i høst/vinterskogen – som spetter, meiser, trekryper og finkefugler. Kanskje treffer vi på spurveugla også?
Obs! Fottøy etter forholdene, det kan være meget vått og kanskje snø i skogen på denne årstiden.


Morgenstemning i Stenskogen, med nysnø på bakken.
Foto Knut Arne Nygård
Fremmøtested: P-plassen på Steinsskogen gravlund i Bærum (er skiltet fra rv. 168 mellom Haslum og Bærums Verk)  (finn frem >>)
Tid: 10.00–14.00
Turledere: Knut Arne Nygård >>, Rune Zakariassen >>
Turreferat:
Gardlaushøgda: 18 arter
Temperatur 5º, lettskyet, ingen nedbør
Vi var åtte stykker som fikk en fin skogstur i dag. Vi gikk under Gardlaushøgda på bla Ankerveien og Murenveien, en litt annen rute enn vanlig grunnet smittevern. Høgdepunktene ble nok en flokk med stjertmeis, trekken kaieflokk og en tydelig nøttekråke. Samt en løvmeis på foringen ved øverland, men denne fikk ikke alle se tydelig.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/1071
Søndag 22. november 2020

Mjøsa og Vorma

Visste du at 1/6 av Mjøsa ligger i Akershus? Og at den delen sjelden fryser til? Åpent vann i innlandet betyr enkel tilgang til mat for vannlevende fugler. På denne turen som starter i Feiring, helt nord i Akershus, leter vi etter lommer, dykkere, ender og annet som måtte være til stede. I Feiring har alle fire lomarter blitt observert, men storlom er den vanligste. Horndykker er vanligvis også å se. På Minnesund samles mye fugl, og her er det god sjanse for blant annet lappfiskand og havelle. Vi fortsetter sørover langs Vorma med enkelte avstikkere, og avslutter turen ved Vormsund.


Mjøsa.
Foto Petter Osbak
Fremmøtested: Coop i Feiring  (finn frem >>)
Tid: 09.00–15.00
Turleder: Petter Robert Osbak >>
Turreferat:
Fagernes: 10 arter

Mjøsstrand ved Feiringklinikken: 3 arter
Temperatur 2º, lettskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, frisk bris
Fagernes i Feiring.Mjøsa ved MinnesundSkibladnerbrygga i EidsvollVi ser på dvergdykker, Risa ved DalEn glad gjeng på tur på senhøsten
Vi var 12 personer som stilte til en tur som startet lengst nord i tidligere Akershus fylke. Feiring i Eidsvoll ligger på vestsiden av Mjøsa. Vi startet på Fagernes, en flat odde som stikker ut i Mjøsa som vanligvis er et godt sted å observere. Men kraftig vind og høy vannstand gjorde sitt til at utbyttet ble magert. En horndykker ble sett av en deltaker, og en lomvi som fløy sørover var det viktigste her. Videre sørover til Årneslandet, en strand nedenfor Feiring Videregående skole (tidligere Feiringklinikken). Tre horndykkere ble sett. Videre til Minnesund og Vorma, hvor vi så en havelle, fem svartand og fire horndykkere som det mest spesielle. De tre første bilene fikk også med seg en overflygende rugde ved rundkjøringen ved Circle K. Turen fortsatte til Skibladnerbrygga ved Eidsvoll stasjon hvor de første toppendene ble observert. En anselig mengde kaie, 180 stk, ville også vise seg fram. En flokk på åtte stjertmeis samt to sidensvans var også hyggelige bekjentskaper. Vi foretok nå en avstikker til Risa ved Dal hvor vi fikk med oss to dvergdykkere som nok ble turens høydepunkt. Vi avsluttet ved Svanfoss sluser hvor en bergand ble den store beholdningen. 38 arter på turen må sies å være godkjent en sen novemberdag.


Vorma ved Minnesund: 10 arter

Mjøsa ved Minnesund: 6 arter

Skibladnerbrygga: 11 arter

Vorma, Eidsvoll - Våler: 1 art

Risa ved Dal: 10 arter

Vorma ved Svanfoss: 13 arter
Totalt 38 arter rapportert.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/1072
Velg aktivitet:

<<2020>>
<<NOVEMBER>>
umationtofr
442627282930311
452345678
469101112131415
4716171819202122
4823242526272829
4930123456

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.