Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg:
 Ekskursjoner
Programmet er satt sammen av NOF OA samt våre lokallag.
Med mindre annet er opplyst er turene kostnadsfrie for våre medlemmer, og trenger ingen påmelding.
Du som ikke er medlem er også velkommen, men betaler da kr 100,– per tur ved fremmøte.
Fugleskolen logo I 2007 introduserte vi Fugleskolen, et opplegg for alle fugleinteresserte i Oslo og Akershus, der vi spesielt vil legge turene til rette for små og store som ønsker mer kunnskap og erfaring om våre vanligste arter.
Søndag 6. oktober

Euro Birdwatch ved Østensjøvannet

EuroBirdwatch foregår første helg i oktober hvert år, er den største begivenheten til europeiske og sentralasiatiske BirdLife-partnere, og er en svært viktig anledning for allmennheten og fuglekikkere å observere fugletrekk og øke bevisstheten om dette spesielle naturfenomenet.

Denne dagen står vi ved fugleskjulet ved Østensjøvannet, og registrerer alt vi observerer av fugl. Det er Besøkssenter våtmark Oslo som står for arrangementet ved vannet.


Sivhøne ved fugleskjulet
Foto: Geir Høen
Fremmøtested: Fugleskjulet på vestsida av vannet  (finn frem >>)
Tid: 08.00–12.00 tur rundt vannet. 12.00–15.00 registrering av arter ved skjulet.
Turleder: Håkan Billing >>
Turreferat:
Østensjøvannet: 53 arter
Temperatur 0º, lettskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, svak vind
Noen av morgengjengenDagens arter
Euro Birdwatch ved Østensjøvannet. Null grader ved turstart klokken åtte skremte noen personer, som ikke møtte opp før litt senere på turen. Det fikk de angre på. En rødtoppfuglekonge ble sett i Tallbergåsen noe etterslentrene gikk glipp av. Det var ny art for vannet (art nr. 232)!

Rundt 500 personer passerte, og leste, tavla med dagens fugleobservasjoner som sto plassert utenfor fugleskjulet. Totalt på de tidlige morgentimer var vi 10 personer.

Musvåken som har blitt sett en del ved vannet i det siste lar seg lett gjenkjenne. Den er temmelig mørk, både over og under, men innerst på de ytre halefjærene er den nesten hvit på oversida. Må ikke forveksles med fjellvåk, som er hvit på overgumpen!

Mange fikk hakeslepp av å se hvor mange fuglearter det er rundt vannet, også på denne årstida. Det var moro å se en stor flokk med sidensvans så tidlig, og de første gråsisikene var også kommet. Men ingen hettemåke å se, de har nok dratt for vinteren.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/979
Søndag 13. oktober

Skogstur i Nesoddmarka

Fugleliv og annet biologisk mangfold i eventyrskoger i Nesoddmarka. Hva kjennetegner gammelskogen, hva kan man oppleve der, og hva kan den fortelle oss? Det blir fokus på skogens naturkvaliteter, opplevelseskvaliteter og skoghistorie. Bård Bredesen er en dyktig skogbiolog og ornitolog som kjenner Nesoddmarka godt. Vi beveger oss fra den gamle eikeskogen ved Røer og inn i barskogen.

Dette er et fellesarrangement med DNT Nesodden turlag.


Tretåspett i Nesoddmarka
Foto Bård Bredesen
Fremmøtested: Nesoddparken  (finn frem >>)
Tid: 10.30–14.00
Turleder: Bård Øyvind Bredesen >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/980
Søndag 20. oktober

Høstens vakreste Rigmor-tur

En meget tradisjonsrik tur, hvor vi ferdes med MS Rigmor langs kysten av indre Oslofjord for å se etter alkefugler, ender og måker. Med gode, helst sterke, sønnavinder i forkant kan man se lomvi, alke og kanskje lunde og alkekonge. I tillegg kan spennende måker dukke opp. I 2014 ble det sett gulnebblom, fjæreplytt og gråstrupedykker.

Tog/buss til Sandvika. Gratis P-plass under E-18.

Forhåndspåmelding foretrekkes men turen kan også betales ved fremmøte. Gratis for medlemmer med abonnement på Toppdykker'n, andre betaler 450,–.

Fra en tidligere Rigmor-tur.
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Kadettangen i Sandvika  (finn frem >>)
Tid: 10.00–14.00
Pris:
  • Ordinær pris kr 350,–
  • Medlemmer kr 100,–

Turleder: Bård Kyrkjedelen >>
Turreferat:
Gåsungene: 7 arter
Helt overskyet, kraftig regn
2019 utgaven av Rigmorturen ble fuktig. Regn var meldt og det ble det. Likevel ble 21 deltagere med. Av nærmøter, så var alken ved Terneholmen i Asker av de mer tillitsfulle. Av sjeldenheter, kan nevnes en flokk på minst 13 fjæreplytt på Gåsungene. Ved Storeflu var endene svært sky og urolige og fløy opp på lang avstand. De med god kikkert fikk likevel med seg ei havelle og de eneste svartendene på turen.
Tidsfrist lørdag 19. oktober.
Fugleskolen logo Knoppsvane; Grågås; Ærfugl; Kvinand; Svartbak
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/981
Velg:

<<2019>>
<<OKTOBER>>
umationtofr
4030123456
4178910111213
4214151617181920
4321222324252627
4428293031123

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.