Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg:     Smittevernregler >>
 Ekskursjoner
Programmet er satt sammen av NOF OA samt våre lokallag.
Med mindre annet er opplyst er turene kostnadsfrie for våre medlemmer, og trenger ingen påmelding.
Du som ikke er medlem er også velkommen, men betaler da kr 100,– per tur ved fremmøte.
Fugleskolen logo I 2007 introduserte vi Fugleskolen, et opplegg for alle fugleinteresserte i Oslo og Akershus, der vi spesielt vil legge turene til rette for små og store som ønsker mer kunnskap og erfaring om våre vanligste arter.
Søndag 10. februar

Havnelangs i Oslo

Oslo kan by på spennende vinterarter. Vi sjekker ut områder med åpent vann langs byens strender og havner, samt litt urbane lokaliteter underveis. Her har du en fin mulighet til å teste dine ferdigheter på artbestemmelse av måker og andre bynære arter.

Husk varme klær og varmt fottøy!


På Bygdøy i februar 2001
Foto Toril Billing
Fremmøtested: Sjøsiden av Operaen  (finn frem >>)
Tid: 09.00–14.00
Turleder: Lars Petter Røyset Marthinsen >>
Turreferat:
Vippetangen - Bjørvika - Bispevika: 14 arter
Temperatur 1º, helt overskyet, lett yr, svak vind
Glad og litt våt turgjeng
Årets havnelangs samlet seks deltakere i tillegg til turleder, hvorav en hadde tatt veien helt fra Hvaler. Selv om været ble bedre enn meldt, var det småsurt mye av turen, og regnet tok seg for alvor opp i tolvtiden. På fjorden var det ikke mye fugl å se, men med fire måkearter og en sjøorre ble utbyttet godt tross alt. En steinkobbe ved Vippetangen var også et høydepunkt.


Kavringen: 7 arter

Akershus Festning: 8 arter

Tjuvholmen: 4 arter
Totalt 22 arter rapportert.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/934
Mandag 18. februar
Tirsdag 19. februar
Onsdag 20. februar
Torsdag 21. februar
Fredag 22. februar
Lørdag 23. februar
Søndag 24. februar

Vinterfugldager

Arrangement i Botanisk hage i regi av Naturhistorisk museum. NOF OA står med Fugleteltet, smekkfullt med fuglelitteratur, fuglematere og annet. Kom innom for en hyggelig fugleprat!

Naturhistorisk musem har flere spennende aktiviter. Hva gjør fuglene for å overleve vinterkulda? Hva må de spise for å overleve, og hvor mye? Hvor sover de om natten? Hvilke fugler overvintrer i Norge? Ser de like ut sommer som vinter?

Det blir daglig fugletur i Botanisk hage kl. 12.30–13.15, med start fra Fugleteltet.


Vinterfugldager i 2018.
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: Botanisk hage, Tøyen  (finn frem >>)
Tid: 11.00–14.00
Turleder: Håkan Billing >>
Turreferat:
Tøyenparken (Botanisk hage), 18.2.2019: 18 arter
Temperatur 4º, helt overskyet, lave skyer, middels sikt, ingen nedbør, svak vind
Vi fant stillits høyt oppe i en trekrone, stas for de fleste deltakerne.
Dag 1 i Vinterfugler-uka i Botanisk hage. Tung og tett tåke la en demper på fuglelivet, men vi var likevel 11 personer på den korte fugleturen som holdes hver dag kl. 12.30 denne uka.

Mest interessant var hele 12 tyrkerduer som satt i et tre. Rett etter endt tur kom spurvehauken farende på lav høyde like over Fugleteltet.


Tøyenparken (Botanisk hage), 19.2.2019: 21 arter
Temperatur 5º, delvis overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, flau vind
Turlederen avslører hemmeligheten med å finne fuglene: se opp!
Dag 2 i Vinterfugler-uka i Botanisk hage. Noe lettere vær i dag, uten gårsdagens tette tåke. På dagens korte fugletur var vi 19 personer. Turen hadde såvidt begynt da en hønsehauk kom flygende rett over oss, noe alle i gruppen rakk å se. Like etter svever en spurvehauk over Tøyenparken, med en illsint kråke etter seg. Det alene var over forventning for de fornnøyde deltakerne.


Tøyenparken (Botanisk hage), 20.2.2019: 19 arter
Temperatur -2º, lettskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, vindstille
Dag 3 i Vinterfugler-uka i Botanisk hage. I dag var det strålende sol. Temperaturen begynte såvidt under null, og steg noen grader opp på plusskalaen mot slutten. Også i dag ble det 19 personer på den korte fugleturen. Ingen rovfugl, men rett etter endt tur kom spurvehauken i full fart forbi Fugleteltet. At det var vårstemning i lufta ble verifisert av tre bokfinkhanner i et tre.


Tøyenparken (Botanisk hage), 21.2.2019: 16 arter
Temperatur -1º, helt overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, lett bris
Dag 4 i Vinterfugler-uka i Botanisk hage. Det flotte vårværet i går var byttet ut til full vinter etter en natt med snøfall. Svært lite fugl å se, og nesten ingen fuglesang. Likevel var alle 24 fremmøtte fornøyd med den korte fugleturen, selv om spurvehauken ikke ble sett i dag. Derimot så vi en svartmeis, en ikke fullt så vanlig art i urbant miljø.


Tøyenparken (Botanisk hage), 22.2.2019: 20 arter
Temperatur 0º, helt overskyet, lave skyer, middels sikt, lett yr, lett bris
Dag 5 i Vinterfugler-uka i Botanisk hage. I dag var det yr i lufta og en del vind. Det ble en våt opplevelse i Fugleteltet, og det lå an til å bli lite besøk, få personer på fugleturen, og lite fugl å se. Men så feil kan man ta. Været til tross, da klokka var 12.30 var der 24 personer i alle aldre klare til fugletur, og vi endte opp med hele 20 arter. Spurvehauken viste seg to ganger, men jaktende hauk er ikke så lett å få øyne på. Omtrent halve gruppa klarte å se den da den fløy over oss for annen gang.


Tøyenparken (Botanisk hage), 23.2.2019: 20 arter
Temperatur 1º, helt overskyet, lave skyer, middels sikt, ingen nedbør, vindstille
Spennende å se i teleskop
Dag 6 i Vinterfugler-uka i Botanisk hage. Sola, som yr.no lovet skulle kikke frem mellom skyene i dag, uteble. Men det var i hvert fall fritt for nedbør og vind. Mange barnefamilier, men ikke så lett for dem å bli med på fugletur – de valgte heller å ta den korte fuglestien med spørsmål som museet arrangerte. Vi ble dog 11 personer på vår lille tur. Spurvehauken var igang igjen, men kun noen få rakk å se den. Før turen kom 25 sidensvans og slo seg ned i et tre like ved. Så forsvant de under turen, men kom tilbake akkurat da turen var ferdig.

Det var mange kråkefugler i parken, med atferd som antydet at det var hønsehauk i nærheten. Men den ble aldri sett.


Tøyenparken (Botanisk hage), 24.2.2019: 18 arter
Temperatur 4º, helt overskyet, lave skyer, god sikt, ingen nedbør, vindstille
Nå skal vi se stillitsSpennende for publikum å lese dagens og ukas arter på tavla
Dag 7, og siste dag i Vinterfugler-uka i Botanisk hage. Sola som skulle vist seg i går, og i hvert fall fra midt på dagen i dag, tittet ikke frem før da vi skulle pakke sammen Fugleteltet. På den korte fugleturen kl. 12.30 ble vi etterhvert 19 personer. Det gir et gjennomsnitt på 18 deltakere per dag denne uka. Akkurat som i går viste seg sidensvan både før og etter turen, men ikke under selve runden. Spurvehauken rakk noen å se et glimt av.

Totalt antall fuglearter denne uka ble 30.
Totalt 30 arter rapportert.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktiviteter/935
Velg:     Smittevernregler >>

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.