Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg:
 Medlemsmøter
Kart over Tveita bedriftsområde
Klikk for kart

Hvis ikke annet er utlyst, holder medlemsmøtene i Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A. T-bane 1 og 2 til Tveita stasjon (5–10 min. gangavstand). Det er gode parkeringsmuligheter (parkometer kun 15,– per time).

Det er servering og sosial omgang fra kl. 18.30. Selve møtene varer kl. 19.00–21.00. Diverse foreningsprodukter er til salgs under møtene.

Tirsdag 10. oktober
Helge Kvam
"Identifikasjon basert på lyd – vanskelige arter"
I dette foredraget tar Helge Kvam for seg utfordringer som selv erfarne fuglefolk har med fuglearter som har lyder som ligner hverandre. Vi går i dybden på artspar som myrsanger/busksanger, munk/hagesanger, men også vanskelige kontakt- og trekklyder hos arter der lyden er en viktig komponent i identifikasjonen. I tillegg til norske arter vil vi også komme inn på enkelte sørlige og østlige arter. Foredraget er en betydelig videreutviklet versjon av et lignende foredrag som Helge holdt i NOF OA for tre år siden.


Syngende blåstjert
Foto Jonas Langbråten
--
https://nofoa.no/aktiviteter/834
Torsdag 12. oktober
Vidar Selås
"Skogens rovfugler – tilpasninger og bestandsnivåer"
Åpent medlemsmøte for NOF Nesodden lokallag.

Vidar Selås er professor i zoologi ved NMBU på Ås, og har studert blant annet næringsvalg og hekketetthet hos skogtilknyttede rovfuglarter, med hovedfokus på spurvehauk, hønsehauk og musvåk. Han har også forsket på bestandsvariasjonene til rovfuglenes byttedyr.

Tid: 18.30–21.00


Ung hønsehauk med bytte
Foto Bård Bredesen
NB! Fremmøtested: Tangenten, Kongleveien 2, Nesodden (kommunehuset)  (finn frem >>)
--
https://nofoa.no/aktiviteter/838
Torsdag 9. november
Andreas Gullberg
"Fuglerike øyer og gruntvannsområder nær Nesodden-halvøya"
Åpent medlemsmøte for NOF Nesodden lokallag.

Andreas Gullberg har vokst opp i fuglerike omgivelser i Örebro i Sverige og vært aktiv med ringmerking på svenske fuglestasjoner. Etter flytting til Østerås i Bærum i 1990 ble fokus flyttet til Oslofjorden og dens øyer, samt Utsira. Interessen har i tillegg til naturopplevelsene fokusert på feltbestemming og sjeldne fugler. Andreas er medlem av NSKF (Norsk sjeldenhetskomité for fugl) og er sekretær i LRSK OA (Lokal rapport og sjeldenhetskomité for fugl i Oslo og Akershus).

Tid: 18.30–21.00


Hvitryggspett
Foto Andreas Gullberg
NB! Fremmøtested: Tangenten, Kongleveien 2, Nesodden (kommunehuset)  (finn frem >>)
--
https://nofoa.no/aktiviteter/839
Tirsdag 14. november
Tor Skjetne
"Kartlegging av hønsehauk i Nittedal"
Hønsehauk er sterkt knyttet til gammelskog, som er den hogstmodne skogen. Moderne skogsdrift betyr flatehogst og bortfall av haukens naturlige leveområder. Før innføring av flatehogst på 1960-tallet var bestanden av hønsehauk i Norge minimum 10 000 par, nå er bestanden blitt redusert til omlag 1 500 par. I hekkesesongene 2016 og 2017 hadde NOF OA et storstilt prosjekt med å kartlegge bestanden i Nittedal, på oppdrag av kommunen. I foredraget forteller NOF OAs prosjektkoordinator Tor Skjetne hvordan kartlegginga har foregått fra planlegging til feltarbeid og sluttrapportering.


Hønsehauk
Foto Jan Erik Haugen
--
https://nofoa.no/aktiviteter/835
Tirsdag 12. desember
Styret i NOF OA
"Fugleåret 2017"
Julemøte, hvor vi samles for hygge med masse godt å knaske på som hører julen til, og selvsagt er julegrøten på plass. Som vanlig blir det uhøytidelige konkurranser og annen moro. Vi lover flotte premier!

Fugleåret 2017 blir oppsummert med høydepunkter og viktige vernesaker. Styret i NOF OA har valgt hva som skal være «Årets tema 2018», og presenterer dette på møtet for diskusjon og debatt. Hva temaet er avsløres først på møtet.

Det er ingen påmelding, og møtet er kostnadsfritt.
Velkommen, både medlemmer og andre!


Hvitkinngås får ikke utvikle seg fritt i indre Oslofjord
Foto Kjetil Johannessen
--
https://nofoa.no/aktiviteter/836
Velg:

<<2017>>
<<OKTOBER>>
umationtofr
392526272829301
402345678
419101112131415
4216171819202122
4323242526272829
44303112345

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.