Blank Ekskursjoner og møter Blank
Logo

BirdLife Norge avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg aktivitet:
 Ekskursjoner
Programmet er satt sammen av BirdLife OA samt våre lokallag.
Med mindre annet er opplyst er turene kostnadsfrie for våre medlemmer, og trenger ingen påmelding.
Du som ikke er medlem er også velkommen, men betaler da kr 100,– per tur ved fremmøte.
Fugleskolen logo I 2007 introduserte vi Fugleskolen, et opplegg for alle fugleinteresserte i Oslo og Akershus, der vi spesielt vil legge turene til rette for små og store som ønsker mer kunnskap og erfaring om våre vanligste arter.
Lørdag 3. september 2016

MS Øyeren

Opplev mer av Nordre Øyeren, Nord-Europas største innlandsdelta, enn bare å gå ut på Årnestangen! MS Øyeren tar oss inn i Ramsar-områdets indre deler. Båten kjører sakte, og det går fint å bruke teleskop fra båten. Fordelen ved å stå høyt gir en ny dimensjon: Man får bedre overblikk, og kan oppdage flere fugler enn ellers. I samarbeid med Nordre Øyeren fuglestasjon.


Nordre Øyeren naturreservat
Foto Øystein Søbye
Fremmøtested: Lillestrøm havn  (finn frem >>)
Tid: 09.00–12.00
Pris: Gratis
Turledere: Erling Hobøl >>, Thomas Sæther >>
Turreferat:
Nordre Øyeren: 59 arter
Temperatur 17º, lettskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, svak vind
Rovfugl i lufta!

NOF OAs første båttur i Nordre Øyeren naturreservat. Turen var fullbooket, med 41 deltakere. I flott høstvær dro vi med M/S Øyeren fra Lillestrøm brygge. Turen gikk forbi Svelle, langs Nitelva ved Fautøya, Gjushaugsandråka. Så passerte vi Karte, og tok en liten pause i land ved fugletårnet på Furusand. Deretter gikk turen langs Kusandråka til Rusholet, Fautøya ved nordenden, Svelle og tilbake til Lillestrøm brygge.

Det var relativt lite med ender og vadere, men bra med fugl generelt. En svarthalespove toppet turen for de fleste, i tillegg til en dramatisk jakt hvor en lerkefalk jaktet på en vintererle. Sistnevnte klarte å komme seg unna.
Tidsfrist lørdag 6. august.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/784
Søndag 11. september 2016

Østensjøvannet

Den næringsrike fuglesjøen midt i Oslos miljøpark. Her kommer vi tett på både vanlige og uvanlige fuglearter, både i og ved vannet. På en normalt bra dag på denne tiden av året kan en øvet fuglekikker registrere mer enn 50 arter. Totalt er det registrert hele 226 fuglearter ved vannet.

Turen samkjøres med Østensjøvannets venner, og familieturen avsluttes ved Bakkehavn våtmarkssenter kl. 12.00, hvor Østensjødagen feires.


Østensjøvannet
Foto: Audun Skrindo
Fremmøtested: P-plassen i sørøstenden  (finn frem >>)
Tid: 06.30–09.30 «Birdlife Pro»; 10.00–12.00 familie– og barnetur
Turledere: Håkan Billing >>, Trygve Danbolt Øygard >>
Turreferat:
Østensjøvannet: 45 arter
Temperatur 17º, helt overskyet, lave skyer, middels sikt, regnbyger, lett bris
Trygve Danbolt Øygard demonstrerer ringmerkingLike før publikum slippes til

Tidlig fugletur for drevne fuglekikkere. Det både regnet og blåste, men 5 personer var likevel drevne nok til å møte opp. En grytidlig hønsehauk jaktet på en gråmåke i lufta kl. 06.30.

Dette var første del av Østensjødagen. Turbildene er fra dagtid, med Fugleteltet oppe ved Bakkehavn (Oslo våtmarkssenter).
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/785
Søndag 11. september 2016

Semiaden

Semiaden er Askers store aktivitetsdag for unge og voksne. Ta med familie og venner i alle aldre til «gla-dag» ved og i Semsvannet, med løyper, poster og underholdning. NOF OA stiller med fugleteltet, og det blir produktsalg, konkurranser og korte fugleturer ved vannet.

Se film og bilder fra Semiaden 2012 her >>.
Semiaden arrangeres av Rotary, og sponses av Asker kommune.


John Sandøy verver medlemmer
Foto Håkan Billing
Fremmøtested: NaKuHel-senteret ved Semsvannet  (finn frem >>)
Tid: 10.00–16.00
Turleder: Niels Snedstrup >>
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/786
Torsdag 22. september 2016

Østensjøvann, Ås

Østensjøvann på Holstad i Ås har etter hvert blitt en god høstlokalitet for gjess. På denne tiden samles ofte hundrevis av grågjess, hvitkinngjess og kanadagjess både på vannet og jordene rundt. I tillegg ser vi ender og toppdykkere, og rovfuglarter opptrer også ganske regelmessig. Møt opp for en spennende ettermiddag ved dette naturreservatet.


Østensjøvann ? en flott naturperle
Foto Hans Petter Kristoffersen
Fremmøtested: Felleskjøpet vest for vannet, ved rv. 152  (finn frem >>)
Tid: 17.00–19.30
Turleder: Hans Petter Kristoffersen >>
Turreferat:
Østensjøvann (Holstadvannet): 23 arter
Temperatur 15º, delvis overskyet
Det var mye interessant å se ved Østensjøvann på Holstad i dag.

Vi var 11 spente deltakere, turleder inkludert, som møtte opp ved Felleskjøpet på Holstad i Ås denne septemberettermiddagen årets høstekskursjon ved Østensjøvann. Været var fint og som vanlig gikk vi en tur langs gang/sykkelveien nordover slik at vi hadde utsikt over den nordlige delen av vannet.

Vanligvis er det store antall med gjess her på disse tider, men i dag skuffet de oss litt. Men mens vi sto der kom det en flokk på 25 grågjess og landet på vannet. I tillegg var det 10 grågjess og 17 hvitkinngjess der fra før. En del toppdykkere, noen i overgangsdrakt, var sjølsagt også på vannet. Tre rovfuglarter så vi også, og høydepunktet var en vandrefalk på langt hold. 3 sothøner var også artig, for det er svært mange år siden undertegnede så den arten her sist.

En svært vellykket tur ble avsluttet med ei flott oppvisning av stær. Det begynte med flere små flokker som fløy rundt og etter hvert slo seg sammen til større flokker som ble enda større. Alle som har sett slike stærflokker holde fluktoppvisninger, vet hvilket imponerende skue det er. At flokken til slutt var på minst 500 individer er ingen overdrivelse. Totalt så vi 23 arter og det var slett ikke så verst på to timer.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/787
Søndag 25. september 2016

Mølen i Vestfold

Mølen er et av de mest kjente fuglestedene i Vestfold, med mye trekkfugl og sjøfugl om høsten. På denne tiden foregår også ofte ringmerking i området. Vi stopper ved Ilene naturreservat ved Tønsberg på returen. Kjøring med egne biler.


Foto Kjetil Johannessen
Fremmøtested: P-plassen ved Høvik kirke  (finn frem >>)
Tid: 08.00–16.00
Turleder: Dag Erichsrud >>
Ta kontakt med turlederen for koordinering av transport.
Turreferat:
Mølen og Ilene: 54 arter
Temperatur 16º, lettskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, svak vind

Etter start fra Høvik kirke kl. 08.00 Været var lett overskyet med sol innimellom og 16 -17 grader. Det ble bl.a. sett flere musvåker på veien nedover til Mølen. Fra parkeringsplassen observerte vi en rekke arter, hvorav rugde den mest spesielle. Videre utover Mølen så vi en Fiskeørn på vei sydover. Ytterst på odden så vi lappspover og 2 steinvender i tillegg til flere tundraloer. Skjærpiplerke og brushane ble også sett. På vei tilbake mot parkeringsplassen fikk vi høre at lappiplerke var sett i området men den klarte vi ikke å oppdage. Det samme med en hortulan som ble observert dagen før.
Fra Mølen tok vi så turen innom Ilene. Her var det ikke så mye nytt å se, men noen av oss mente å se 2 dvergdykkere som også andre fra lokalforeningen i Vestfold hadde sett tidligere på dagen. Ellers var det nærmere 100 hvitkinngjess samlet på Ilene.
Totalt noterte vi 54 forskjellige arter på turen. 11 deltakere på turen.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/788
Velg aktivitet:

<<2016>>
<<SEPTEMBER>>
umationtofr
352930311234
36567891011
3712131415161718
3819202122232425
39262728293012

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene oa.birdlife.no, nofoa.no og oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains oa.birdlife.no, nofoa.no and oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.