Blank BirdLife OA Blank
BirdLife Norge (tidl. Norsk Ornitologisk Forening) er en landsomfattende organisasjon for alle fugleinteresserte. Foreningen arbeider for å øke kunnskapen om fuglelivet og verne om fuglene og deres livsmiljø.

Fylkesavdelingen Oslo og Akershus har i dag 3345 medlemmer, men vi har plass til flere og ønsker deg derfor hjertelig velkommen!

DET LØNNER SEG Å BLI MEDLEM NÅ
Kontingenten gjelder også for neste år!

Bli medlem >>
Allerede medlem/bruker?
Logg inn med ditt medlems­nummer eller din bruker-­ID (tildelt bokstav­kode):
Passord:

Logg inn >>
(Lag passord >>)

Hvilke fordeler har jeg som innlogget medlem? Klikk her

Siste oppdateringer
NYTTIG INFORMASJON NEDENFOR:
Klikk her for adresser og info >>
Fuglekikker
Lei en ornitolog >>
Fugleskolen logo
Lær deg fugler >>

Produktsalg
Salg av foreningsprodukter

Tøymerke og kaps
Gavekort
Fuglefrø
Mer >>


Grupper
Avdelinger, grupper, prosjekt

Lilløyplassen
Våre lokallag
Ringmerkingsgruppa
Juniorsider
Mer >>

 

 Søkefunksjoner:

Siste 10 rapporter i Oslo og Akershus i 2023:
7.12. Glomma v/ Sørumsand Kvinand Laksand Storskarv Fossekall
TAT
7.12. Dyrløkke Sidensvans
IRE
5.12. NMBU Hønsehauk Løvmeis
SDA
4.12. Enderud Gråtrost Blåmeis Kjøttmeis Spettmeis Skjære Kråke Pilfink Gråsisik Gulspurv
TAT
4.12. Østensjøvannet Hvitkinngås Sivhøne Brunsisik Knoppsvane Grågås Stokkand Kvinand Sothøne Gråmåke Bydue Flaggspett Svarttrost Blåmeis Kjøttmeis Skjære Kråke
GHØ
4.12. Ski sentrum Svarttrost Gråtrost
KHO
SDA
2.12. Øvre Hebekk Ringdue Bjørkefink Stillits
KHO
IRE
IRE
 
Nyheter:

Temaplan naturmangfold, Lillestrøm

Oppdatert ti. 21. nov. kl. 23.28

Åkerrikse miniVåre merknader i det følgende gjelder handlingsplanen. Vi støtter helhjertet tiltak 1 om å øke ressursene til naturforvaltning via økt bemanning. Lillestrøm er landets 9. største kommune i folketall, og dekker et stort område på Sør-Østlandet med svært viktige naturverdier. Kommunen ligger samtidig i en region med et kraftig utbyggingspress. Vårt inntrykk er at kommunen i dag er sterkt underbemannet på miljøsiden. Vi kommenterer seks av planens punkter.

Merknader til tillatelse til brøyting av isbane i Midtsjøvann naturreservat, Nordre Follo

Oppdatert ma. 27. nov. kl. 21.26

Midsjøvannet miniVi er i utgangspunktet skeptiske til motorisert ferdsel i et naturreservat fordi dette ikke kan anses som «nødvendig aktivitet», jf. at SFOV 08.03.2023 avslo en søknad om et skilt i Tangen naturreservat på Jeløya begrunnet med at «Anvisningsskiltet kan etter vår vurdering ikke betegnes som nødvendig». Det gir også feil signaler til allmennheten om hva som kan aksepteres i et reservat.

Om: Kommuneplanens arealdel 2022-2035, Nittedal

Oppdatert fr. 10. nov. kl. 21.09

Hønsehauk miniHøringen gjelder endringer som er gjort i planforslaget etter forrige høring vinteren 2023. Vi mener at kommunen ikke er tilstrekkelig arealnøytral i denne saken. Forslag om massedeponi på Glosli har ikke tatt hensyn til krav om utredning av biologisk mangfold i området. Hønsehauk har hekket og hekker på grensen til det foreslåtte deponiet, og ifølge Norsk PEFC Skogstandard plikter kommunen å ta hensyn til dette. Deponiet vil også påvirke vannkvaliteten i det vernete vassdraget Nitelva negativt.

«VA på langs» – områderegulering for nytt vann- og avløpsanlegg Slattum–Åneby, Nittedal

Oppdatert on. 8. nov. kl. 14.48

VA på langs, NittedalBirdLife OA konstaterer at de fleste av våre kommentarer med hensyn til fugl i planprogrammet er blitt ivaretatt i områdereguleringen. Vi ser også at de innspill vi har gitt relatert til sårbare hekkende arter er delvis fanget opp. Det ser positivt ut for å få til «No-dig», men det er fremdeles noe usikkerhet knyttet til dette alternativet. BirdLife OA kan ikke akseptere løsninger med graving av grøfter, omlegging av elveleie, legging av ledninger i Nitelva med kryssing av meandrerende partier med flommarkskog og ødeleggelse av kantvegetasjon. Dette gjelder spesielt i området mellom Kjul og Rotnes, men også andre steder vil verdifulle naturbiotoper bli ødelagt ved elvekryssing med graving.

Utvidelse av perioden med ferdselsforbud i sjøfuglreservater og nasjonalparksoner for sjøfugl

Oppdatert on. 1. nov. kl. 22.58

Skilt ferdselsforbudStatsforvalterens forslag om å utvide perioden med ferdselsforbud fra 15.04.–15.07. til 15.03.–15.08. virker fornuftig. Hettemåke, som ankommer Norge tidlig, og fiskemåke, som til dels overvintrer (i likhet med noen få individer av hettemåke), starter å søke etter aktuelle hekkeplasser før 15.04. Terner, som ankommer seint på hekkeplass, har fortsatt små unger etter 15.07. Det må være en forutsetning med likt ferdselsforbud i alle de aktuelle fylkene, altså at forbudsperioden samordnes. Det gjør det enklere for publikum å forholde seg til endrete verneforskrifter og øker muligheten for at de blir overholdt.

Referat fra møte om lomvisituasjonen i indre Oslofjord 2023

Oppdatert ti. 31. okt. kl. 14.01

LomviLomvisituasjonen i indre Oslofjord har vært noe kritisk i år, selv om situasjonen ikke er unik. Det er normalt at det enkelte år kommer alkefugler i store mengder inn i fjorden, og vi har opplevd langt større antall og høyere dødelighet enn i år. Det vi ikke har sett tidligere er mengden frivillige hjelpere. Den private gruppen «Krisehjelp for lomvien i Oslofjorden» har mer enn 1400 tilhengere! Vi i BirdLife Oslo og Akershus har sett et åpenbart behov for faglig kunnskap, og inviterte derfor noen nøkkelpersoner fra frivilliggruppa, sammen med Bymiljøetaten i Oslo, Statsforvalteren, Mattilsynet, NMBU, Dyrebeskyttelsen og også Svanehjelpen til et informasjonsmøte 23.10.2023. Se referat fra møtet i lenken nedenfor.

Kurs: Bli en bedre fuglekikker!

Oppdatert sø. 22. okt. kl. 00.40

FuglekikkingKjære medlem og fuglevenn. Ikke glemt å melde deg på årets kurs for å bli en bedre fuglekikker. Onsdag 1. november starter  Kikk og bruk – bli en enda bedre fuglekikker, ledet av Bjørn Olav Tveit. Kurset går over tre onsdagkvelder. Dette kurset er svært godt likt av deltakere tidligere år. Det er fortsatt ledige plasser, så ikke nøl med å melde deg på!

<<2023>>
<<DESEMBER>>
umationtofr
4827282930123
4945678910
5011121314151617
5118192021222324
5225262728293031

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Neste ekskursjon:
Torsdag 28. desember
Neste medlemsmøte:
Tirsdag 12. desember
Månedens bilde
Månedens bilde er tatt av Eyvind Rugland.
(Klikk på bildet for å se hvor mange "gullegg" det fikk.)

Stem på
månedens bilder!

Det er brukerne som bestemmer hvilket av bildene fra observasjonssidene som skal ligge på forsiden. Bildet med flest stemmer fra foregående måned vises automatisk her.
Klikk her
for å stemme >>

Eksterne lenker:
(Åpnes i nytt vindu)

BirdLife Norge
BirdLife International
Lilløyplassen
Nordre Øyeren Fuglestasjon
Natur og Fritid
Fuglevennen
Onritolog.no
Flere lenker >>
Værmeldingen (åpnes i nytt vindu) fra yr.no logo >>
Værmelding kommune for kommune >>

Denne hjemmesideløsningen heter Logo 1sted       Nuller og enere

© Alt dynamisk innhold (observasjoner, foruminfo etc.) tilhører BirdLife OA.
    All bruk av data skal avtales med BirdLife OA på forhånd.
© Hjemmesideløsning: Nuller og enere (Håkan Billing og Håkå Furuseth).

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene oa.birdlife.no, nofoa.no og oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains oa.birdlife.no, nofoa.no and oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.