Fuglenes dag
Fugleteltet Natur og fritid Østensjøvannets venner
Foredragstelt
Leica Axel Thorenfeldt Listen To Birds Kikkere
Østensjøvannet, Oslo, 28. mai vest for fugleskjulet – alle foredrag, kurs og turer er gratis!
11.00   Åpning av Fuglenes dag   ved Håkan Billing, leder i Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus,   og Amund Kveim, leder i Østensjøvannets venner 11.30   Foredrag: Bypark eller naturområde?   ved Amund Kveim, Østensjøvannets venner Området er kjent for sitt rike biologiske mangfold, men hva vil fremtiden bringe? Byutvikling, forstyrrelser og slitasje er alvorlige trusler mot den sårbare naturen. Kan Østensjøvannet slik vi kjenner det reddes for fremtiden? 12.00   Minikurs: fuglesang   ved Håkan Billing, Norsk Ornitologisk Forening Det å kjenne igjen fuglesangen når du er på tur tar naturopplevelsen til nye høyder. Bli med på et lite minikurs! 12.30   Fugletur ved vannet ved Håkan Billing, Norsk Ornitologisk Forening Kort guidet fugletur for nybegynnere. Guiden beskriver fuglene vi ser og hører. Alle får mulighet til å se vannfugler i teleskop. 13.00   Lunsj med besøk i de ulike standene Østensjø Husflidslag serverer sveler og drikke hele dagen. Fyll opp magen og besøk standene, som er fulle med interessante produkter og informasjon. 13.30   Foredrag: Fugleturer i utlandet   ved Jan Erik Røer, NoF Travel NoF Travel arrangerer spennende fugleturer rundt om  i hele verden, både for nybegynnere og for drevne ornitologer. Jan Erik Røer forteller om virksomheten og om kommende turer. 14.00   Eventyrfortelling for barna   i barneteltet Forteller for de minste, fra boka Det var en sang … om hvorden noen av de vanligste fuglene har fått sangen sin.
 Program  alle arrangementer har utgangspunkt i foredragsteltet
fuglenesdag.no fuglenesdag.no Origami-toppdykker Listen To Birds Kikkert Østensjø husflidslag
Norsk Ornitologisk Forening markerer Fuglenes dag over hele landet, sist helg i mai hvert år. Med dette ønsker vi å rette fokus mot fugl og naturvern. NOF OA markerer dagen ved Østensjøvannet i Oslo, i samarbeid med Østensjøvannets venner.
Hjertelig velkommen, både medlemmer og andre. Ta gjerne med hele familien, for her skjer noe for alle og enhver! Bli også med på fuglekino på ettermiddagen. Hele dagen er det også fuglerally ved Østensjøvannet!
Det var en sang ... Østensjø husflidslag
NOF OA-logo Østensjøvannets venner Kinoplakat: A Birder's Guide to Everything (2013) Post-it • Test av kikkerter,  teleskop og fotoutstyr • Faglitteratur • Profesjonell  veiledning Rødstrupe
14.30   Minikurs: fuglefotografering  ved Even Hønsen Agerup, naturfotograf Even informerer om fuglefotografering, gir tips og triks for hvordan fange fuglen i flukt med kamera og litt teknisk bak bildene. Hvordan få bilder av fuglene med slørete vinger eller fryse fuglen i luften. 15.00   Fugletur ved vannet ved Håkan Billing, Norsk Ornitologisk Forening Kort guidet fugletur for nybegynnere. Guiden beskriver fuglene vi ser og hører. Alle får mulighet til å se vannfugler i teleskop. 15.30   Foredrag: Mating av vannfugl   ved Håkan Billing, Norsk Ornitologisk Forening Mating av ender er populært for mange. Men det har også sine ulemper, både for fuglene og naturen. Hvor stor hjelp er det egentlig for vannfugl å bli matet med store mengder brødmat? 16.00   Minikurs: fugletegning   ved Axel Thorenfeldt, naturkunstner Det er minst like spennende å kunne tegne fugler som å fotografere dem! Axel Thorenfeldt er en meget dyktig og fuglekyndig naturkunstner, som her deler med seg av sine kunnskaper. 16.30   FUGLEKINO i foredragsteltet 18.00   Resultat fra dagens fuglerally. Bli med!
Fuglekino! Fri entré
Pelican Dreams
Arrangører:
fuglenesdag.no fuglenesdag.no Kikkere
Masse aktiviteter i barneteltet!
Filmen fokuserer på de ville pelikanene «Gigi» og «Morro» i Sør-California, men er ikke mindre aktuell for norske forhold av den grunn. Foruten en grundig innføring i pelikanenes levemåte føres vi videre til en
mengde problemstillinger om menneskets fremfart på jorda. Jakt, miljøgifter, oljesøl og plast er i dag en direkte trussel mot hele vår klode, og dette belyses på en klar og lett forståelig måte gjennom filmen.