Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg:
 Medlemsmøter
Kart over Tveita bedriftsområde
Klikk for kart

Hvis ikke annet er opplyst, holdes medlemsmøtene i Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A. T-bane 1 og 2 til Tveita stasjon (5–10 min. gangavstand). Det er gode parkeringsmuligheter (parkometer kun 15,– per time).

Det er servering og sosial omgang fra kl. 18.30. Selve møtene varer kl. 19.00–21.00. Diverse foreningsprodukter er til salgs under møtene.

Tirsdag 13. november
Amund Kveim
"Østensjøvannets historie"
Østensjøvannet har ligget der som en oase fra tidenes morgen, men over tid har området gjennomgått store forandringer. Viktigst er selvfølgelig at byen omsluttet vannet og med den fulgte store endringer i det biologiske mangfoldet. Dagens Østensjøvann oppleves svært annerledes enn det gjorde for 100 år siden. I dag er vannet fredet og skal derved være sikret vern i all fremtid. Men er det slik? Nærområdene er i stadig utvikling, og konsekvensene er mange og alvorlige. La oss ta en gjennomgang av områdets historie, se nærmere på hvordan vi har klart å beholde denne perlen og hvilke framtidsutsikter vi kan tenke oss. Amund Kveim, mangeårig leder i Østensjøvannets Venner, forteller om utviklingstrekk ved landets kanskje mest besøkte reservat, Østensjøvannet i Oslo.

Det er ingen påmelding, og møtet er kostnadsfritt.
Velkommen, både medlemmer og andre!


Østensjøvannet anno 1972
Foto Nils Gullestad
--
https://nofoa.no/aktiviteter/916
Torsdag 22. november
Medlemsmøte NOF Nesodden
"Jan Erik Røer: NOFs fuglerestaurant på Nesodden"
Jan Erik viser bilder med fugler og dyr som har vært på besøk i NOFs fuglerestaurant, og filmsnutter med situasjoner som har oppstått i løpet av to år med kontinuerlig sending av livet i restauranten på zooom.no/hagefuglene/live. Her blir det både presentasjon av artene man kan se på en fôringsplass, en del info om hva du kan fôre med, og litt om automater og utstyr. Jan Erik er oppvokst på Nesodden. Han har holdt på med fugler så å si hele sitt liv, og kjenner fuglelivet på Nesodden godt. Til det daglige jobber han delt mellom Natur og Fritid og en liten stillingsandel i NOF. Jan Erik er turleder i NoF Travel og en ivrig fotograf. Fôringsplassen i eikeskogen på Løes, som etter hvert har blitt til NOFs fuglerestaurant, har han fulgt fra vinduet i sitt hjemmekontor i nær 10 år.

Medlemsmøtet er åpent for alle.

Tid: 18.30–21.00


Bjørkefink
Foto Jan Erik Røer
NB! Fremmøtested: Tangenten, Kongleveien 2, Nesodden (kommunehuset)  (finn frem >>)
--
https://nofoa.no/aktiviteter/899
Velg:

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.