Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg:
 Medlemsmøter
Kart over Tveita bedriftsområde
Klikk for kart

Hvis ikke annet er opplyst, holdes medlemsmøtene i Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A. T-bane 1 og 2 til Tveita stasjon (5–10 min. gangavstand). Det er gode parkeringsmuligheter (parkometer kun 15,– per time).

Det er servering og sosial omgang fra kl. 18.30. Selve møtene varer kl. 19.00–21.00. Diverse foreningsprodukter er til salgs under møtene.

Tirsdag 9. oktober
Gunnar Engelsåstrø
"Fugler, dyr og reise i Sør-Afrika"
Gunnar Engelsåstrø var på reise i Sør-Afrika i januar–februar 2017, fra Johannesburg til Cape Town. Dette var ikke en eksplisitt fugletur, men Gunnar hadde med kamera som ble flittig brukt. Hele 143 arter ble det tatt bilde av. En av guidene på turen var tilfeldigvis ornitolog, og ga uvurderlig hjelp til å bestemme de artene det ble tatt bilde av. Turen gikk innom de store nasjonalparkene som Kruger og Addo Elephant Park, samt Lesotho og Swaziland. I tillegg til å vise bilder av mange av fuglene, vil Gunnar også vise bilder fra noen av dyrene i nasjonalparkene, og fra selve turen gjennom Sør-Afrika.

Det er ingen påmelding, og møtet er kostnadsfritt.
Velkommen, både medlemmer og andre!


Topperleskjeggfugl
Foto Gunnar Engelsåstrø
--
https://nofoa.no/aktiviteter/913
Onsdag 10. oktober
NOF Asker og Bærum
"Morten Bergan: Sjøfugl i indre Oslofjord"
Indre Oslofjord har et rikt fugleliv, men er også et viktig friluftsområde for befolkningen i Stor-
Oslo med omegn. Det innebærer at sjøfuglenes hekkeplasser, oppvekstområde og næringsområder i sommerhalvåret er sterkt preget av ulike menneskelige fritidsaktiviteter, både i strandsonen og til sjøs. Det er konkurranse om bruken av skjær, holmer og strender. Morten Bergan har deltatt på sjøfugltellinger i indre Oslofjord siden 1977, og forteller om hvordan hvilke arter som ser ut til å klare seg bra, og om arter med alarmerende bestandsnedgang gjennom 40 år.

Tid: 18.30–21.00


Hettemåke
Foto Unni Bakken
NB! Fremmøtested: «Mellomrommet» i Kommunegården i Sandvika  (finn frem >>)
--
https://nofoa.no/aktiviteter/915
Torsdag 11. oktober
Medlemsmøte NOF Nesodden
"Helge Kvam: Hvordan gjenkjenne fuglene på sangen"
Fuglesangforedrag av Helge Kvam, som gir deg nøkler til hvordan du skal lære å kjenne igjen hver art, og hvordan du kan glede deg videre med egne studier. «Tonene fra himmelen» som fuglene overøser oss med om våren, er en rikdom som gir mange av oss en uendelig glede, og som ikke koster en krone! Noen tror at kunnskap om hvordan hver enkelt art synger, tar bort noe av skjønnheten i fuglesangen – at fuglesang bare blir «fag». Helge hevder det motsatte: Når du vet mer, så opplever du sterkere! I tillegg gjennomgår vi noen vanskelige artspar som selv erfarne fuglefolk sliter med.

Medlemsmøtet er åpent for alle.

Tid: 18.30–21.00


Myrsanger og busksanger – enklest/værst på utseende og/eller lyd?
Foto Bård Bredesen
NB! Fremmøtested: Tangenten, Kongleveien 2, Nesodden (kommunehuset)  (finn frem >>)
--
https://nofoa.no/aktiviteter/898
Velg:

<<2018>>
<<OKTOBER>>
umationtofr
401234567
41891011121314
4215161718192021
4322232425262728
442930311234

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.