Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg:
 Medlemsmøter
Kart over Tveita bedriftsområde
Klikk for kart

Hvis ikke annet er opplyst, holdes medlemsmøtene i Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A. T-bane 1 og 2 til Tveita stasjon (5–10 min. gangavstand). Det er gode parkeringsmuligheter (parkometer kun 15,– per time).

Det er servering og sosial omgang fra kl. 18.30. Selve møtene varer kl. 19.00–21.00. Diverse foreningsprodukter er til salgs under møtene.

Tirsdag 9. oktober
Gunnar Engelsåstrø
"Fugler, dyr og reise i Sør-Afrika"
Gunnar Engelsåstrø var på reise i Sør-Afrika i januar–februar 2017, fra Johannesburg til Cape Town. Dette var ikke en eksplisitt fugletur, men Gunnar hadde med kamera som ble flittig brukt. Hele 143 arter ble det tatt bilde av. En av guidene på turen var tilfeldigvis ornitolog, og ga uvurderlig hjelp til å bestemme de artene det ble tatt bilde av. Turen gikk innom de store nasjonalparkene som Krüger og Addo Elephant Park, samt Lesotho og Swaziland. I tillegg til å vise bilder av mange av fuglene, vil Gunnar også vise bilder fra noen av dyrene i nasjonalparkene, og fra selve turen gjennom Sør-Afrika.

Det er ingen påmelding, og møtet er kostnadsfritt.
Velkommen, både medlemmer og andre!


Topperleskjeggfugl
Foto Gunnar Engelsåstrø
--
https://nofoa.no/aktiviteter/913
Onsdag 10. oktober
NOF Asker og Bærum
"Morten Bergan: Sjøfugl i indre Oslofjord"
Indre Oslofjord har et rikt fugleliv, men er også et viktig friluftsområde for befolkningen i Stor-
Oslo med omegn. Det innebærer at sjøfuglenes hekkeplasser, oppvekstområde og næringsområder i sommerhalvåret er sterkt preget av ulike menneskelige fritidsaktiviteter, både i strandsonen og til sjøs. Det er konkurranse om bruken av skjær, holmer og strender. Morten Bergan har deltatt på sjøfugltellinger i indre Oslofjord siden 1977, og forteller om hvordan hvilke arter som ser ut til å klare seg bra, og om arter med alarmerende bestandsnedgang gjennom 40 år.

Tid: 18.30–21.00


Hettemåke
Foto Unni Bakken
NB! Fremmøtested: «Mellomrommet» i Kommunegården i Sandvika  (finn frem >>)
--
https://nofoa.no/aktiviteter/915
Torsdag 11. oktober
Medlemsmøte NOF Nesodden
"Helge Kvam: Hvordan gjenkjenne fuglene på sangen"
Fuglesangforedrag av Helge Kvam, som gir deg nøkler til hvordan du skal lære å kjenne igjen hver art, og hvordan du kan glede deg videre med egne studier. «Tonene fra himmelen» som fuglene overøser oss med om våren, er en rikdom som gir mange av oss en uendelig glede, og som ikke koster en krone! Noen tror at kunnskap om hvordan hver enkelt art synger, tar bort noe av skjønnheten i fuglesangen – at fuglesang bare blir «fag». Helge hevder det motsatte: Når du vet mer, så opplever du sterkere! I tillegg gjennomgår vi noen vanskelige artspar som selv erfarne fuglefolk sliter med.

Medlemsmøtet er åpent for alle.

Tid: 18.30–21.00


Myrsanger og busksanger – enklest/værst på utseende og/eller lyd?
Foto Bård Bredesen
NB! Fremmøtested: Tangenten, Kongleveien 2, Nesodden (kommunehuset)  (finn frem >>)
--
https://nofoa.no/aktiviteter/898
Tirsdag 13. november
Amund Kveim
"Østensjøvannets historie"
Østensjøvannet har ligget der som en oase fra tidenes morgen, men over tid har området gjennomgått store forandringer. Viktigst er selvfølgelig at byen omsluttet vannet og med den fulgte store endringer i det biologiske mangfoldet. Dagens Østensjøvann oppleves svært annerledes enn det gjorde for 100 år siden. I dag er vannet fredet og skal derved være sikret vern i all fremtid. Men er det slik? Nærområdene er i stadig utvikling, og konsekvensene er mange og alvorlige. La oss ta en gjennomgang av områdets historie, se nærmere på hvordan vi har klart å beholde denne perlen og hvilke framtidsutsikter vi kan tenke oss. Amund Kveim, mangeårig leder i Østensjøvannets Venner, forteller om utviklingstrekk ved landets kanskje mest besøkte reservat, Østensjøvannet i Oslo.

Det er ingen påmelding, og møtet er kostnadsfritt.
Velkommen, både medlemmer og andre!


Østensjøvannet anno 1972
Foto Nils Gullestad
--
https://nofoa.no/aktiviteter/916
Torsdag 22. november
Medlemsmøte NOF Nesodden
"Jan Erik Røer: NOFs fuglerestaurant på Nesodden"
Jan Erik viser bilder med fugler og dyr som har vært på besøk i NOFs fuglerestaurant, og filmsnutter med situasjoner som har oppstått i løpet av to år med kontinuerlig sending av livet i restauranten på zooom.no/hagefuglene/live. Her blir det både presentasjon av artene man kan se på en fôringsplass, en del info om hva du kan fôre med, og litt om automater og utstyr. Jan Erik er oppvokst på Nesodden. Han har holdt på med fugler så å si hele sitt liv, og kjenner fuglelivet på Nesodden godt. Til det daglige jobber han delt mellom Natur og Fritid og en liten stillingsandel i NOF. Jan Erik er turleder i NoF Travel og en ivrig fotograf. Fôringsplassen i eikeskogen på Løes, som etter hvert har blitt til NOFs fuglerestaurant, har han fulgt fra vinduet i sitt hjemmekontor i nær 10 år.

Medlemsmøtet er åpent for alle.

Tid: 18.30–21.00


Bjørkefink
Foto Jan Erik Røer
NB! Fremmøtested: Tangenten, Kongleveien 2, Nesodden (kommunehuset)  (finn frem >>)
--
https://nofoa.no/aktiviteter/899
Tirsdag 11. desember
Styret i NOF OA
"Fugleåret 2018"
Julemøte, hvor vi samles for hygge med masse godt å knaske på som hører julen til, og selvsagt er julegrøten på plass. Som vanlig blir det uhøytidelige konkurranser og annen moro. Vi lover flotte premier!

Fugleåret 2018 blir oppsummert med høydepunkter og viktige vernesaker. Styret i NOF OA har valgt hva som skal være «Årets tema 2019», og presenterer dette på møtet for diskusjon og debatt. Hva temaet er avsløres først på møtet.

Det er ingen påmelding, og møtet er kostnadsfritt.
Velkommen, både medlemmer og andre!


Bokfink
Foto Jostein Myre
--
https://nofoa.no/aktiviteter/917
Velg:

<<2018>>
<<OKTOBER>>
umationtofr
401234567
41891011121314
4215161718192021
4322232425262728
442930311234

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.