Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg:
 Medlemsmøter
Kart over Tveita bedriftsområde
Klikk for kart

Hvis ikke annet er opplyst, holdes medlemsmøtene i Ørneredet møtelokale på Tveita Bedriftsområde, Tvetenveien 152 A. T-bane 1 og 2 til Tveita stasjon (5–10 min. gangavstand). Det er gode parkeringsmuligheter (parkometer kun 15,– per time).

Det er servering og sosial omgang fra kl. 18.30. Selve møtene varer kl. 19.00–21.00. Diverse foreningsprodukter er til salgs under møtene.

Tirsdag 13. februar
Oddvar Heggøy
"Årets fugl: Tjeld"
NOF har valgt tjelden til Årets fugl i 2018. Oddvar Heggøy fra NOFs fagavdeling forteller litt om denne velkjente kystfuglen, som så mange har et forhold til. Tjelden er en tilpasningsdyktig generalist som finnes i mange ulike miljøer, men likevel er bestanden i Europa i tilbakegang. Oddvar vil snakke litt om tjeldens biologi, dens vaner og utfordringer, og om hvorfor den har blitt valgt til Årets fugl i 2018. Han kommer også med noen tips til hvordan man kan tilrettelegge for tjelden, og hvilke aktiviteter man kan engasjere seg i knyttet til Årets fugl dette året.

Det er ingen påmelding, og møtet er kostnadsfritt.
Velkommen, både medlemmer og andre!


Tjeld
Foto Michael Hilditch
--
http://nofoa.no/aktiviteter/861
Torsdag 15. februar
ÅRSMØTE NOF Nesodden
"Tom Schandy og Pål Hermanssen: Norske Fugler"
Tom og Pål er to av landets aller dyktigste naturfotografer, som har gitt ut mange prisvinnende naturbøker. Nå har de laget ett standardverk om norske fugler som har fått glimrende kritikker. Boka som fyller kunnskapsbehovet om fuglene på en ny og bredt anlagt måte, med informasjon om fuglenes fantastiske tilpasninger, om interessante forskningsresultater, om oppdatert bestandsstatus og trusler og om fuglenes plass i sagn, eventyr og tradisjoner. Dette blir en unik begivenhet.

****************************

Før foredraget er det årsmøte i NOF Nesodden lokallag, med årsberetning, regnskap og valg.

Tid: 18.00–20.30


Boka Norske fugler
NB! Fremmøtested: Tangenten, Kongleveien 2, Nesodden (kommunehuset)  (finn frem >>)
--
http://nofoa.no/aktiviteter/870
Tirsdag 27. februar
ÅRSMØTE NOF Asker og Bærum
"Bjørn Olav Tveit: Artskunnskap på liv og død"
Foredragsholderen tar for seg hvordan man skiller jaktbare arter fra sjeldne arter, med utgangspunkt i hans siste bok Småviltguiden, illustrert av Øyvind Egeland. Bjørn Olav vil også snakke om hvordan du får mest mulig ut av fuglekikkingen de stedene du oppsøker. Tips og råd om hvordan oppføre seg i felt, valg av utstyr og hvordan lettere kjenne igjen artene i Fugleguiden, basert på Bjørn Olav Tveit og Bjørn Ove Høylands bok Kikk og bruk.

****************************

Etter foredraget er det årsmøte i NOF AB lokallag, med årsberetning, regnskap og valg.

Tid: 18.30–21.00


Boka Småviltguiden
NB! Fremmøtested: «Mellomrommet» i Kommunegården i Sandvika  (finn frem >>)
--
http://nofoa.no/aktiviteter/871
Velg:

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.