Blank Ekskursjoner og møter Blank
Kampanjeknapp-Program-2024.png
Logo

BirdLife Norge avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg aktivitet:
 Ekskursjoner
Programmet er satt sammen av BirdLife OA samt våre lokallag.
Med mindre annet er opplyst er turene kostnadsfrie for våre medlemmer, og trenger ingen påmelding.
Du som ikke er medlem er også velkommen, men betaler da kr 100,– per tur ved fremmøte.
Fugleskolen logo I 2007 introduserte vi Fugleskolen, et opplegg for alle fugleinteresserte i Oslo og Akershus, der vi spesielt vil legge turene til rette for små og store som ønsker mer kunnskap og erfaring om våre vanligste arter.
Søndag 11. februar 2018

Havnelangs i Oslo

Oslo kan by på spennende vinterarter. Vi sjekker ut områder med åpent vann langs byens strender og havner, samt litt urbane lokaliteter underveis. Her har du en fin mulighet til å teste dine ferdigheter på artbestemmelse av måker og andre bynære arter.

Husk varme klær og varmt fottøy!


På Bygdøy i februar 2001
Foto Toril Billing
Fremmøtested: Sjøsiden av Operaen  (finn frem >>)
Tid: 09.00–13.00
Turleder: John Sandøy >>
Turreferat:
Oslo havn: 17 arter
Temperatur -1º, delvis overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, flau vind

De 4 tøffeste i Oslo og Akershus møtte opp for å være med på turen. Helt Ok februar temperatur, men litt grått. Totalt ble det 17 arter på årets tur langs Oslo Havn.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/860
Tirsdag 20. februar 2018
Onsdag 21. februar 2018
Torsdag 22. februar 2018
Fredag 23. februar 2018
Lørdag 24. februar 2018
Søndag 25. februar 2018

Vinterfugldager

Arrangement i Botanisk hage i regi av Naturhistorisk museum. NOF OA står med Fugleteltet, smekkfullt med fuglelitteratur, fuglematere og annet. Kom innom for en hyggelig fugleprat!

Hva gjør fuglene for å overleve vinterkulda? Hva må de spise for å overleve, og hvor mye? Hvor sover de om natten? Hvilke fugler overvintrer i Norge? Ser de like ut sommer som vinter?

I vinterferien har vi aktiviteter for barn og voksne i Botanisk hage fra kl. 11.00 til 14.00 som vil gi svar på disse spørsmålene på ulike måter.

  • Natursti
  • Lær deg de vanligste artene ved fuglematestasjonen
  • Fugletur i hagen. Start fra Fugleteltet kl. 12.30 tirsdag–søndag
  • Lag egne meiseboller og ta med hjem (koster 10 kroner)


Les om hele arrangementet her >>.


Stjertmeis i Botanisk hage, 24.02.2017
Foto Per Holmen
Fremmøtested: Botanisk hage, Tøyen  (finn frem >>)
Tid: 11.00–14.00
Turleder: Håkan Billing >>
Turreferat:
Tøyenparken (Botanisk hage), 20.2.2018: 12 arter
Temperatur -4º, helt overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, flau vind
Fugleteltet står klart og venter på mange besøkende

Denne uka er det Vinterfugldager i Botanisk hage. NOF OA står med Fugleteltet, og hver dag kl. 12.30 holder Håkan Billing en kort fugletur. Hele 20 personer møtte opp til turen, som toppet seg med at alle fikk se spurvehauk samt en sidensvans på øyenhøyde på kun noen få meters avstand.


Tøyenparken (Botanisk hage), 21.2.2018: 20 arter
Temperatur -4º, helt overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, vindstille
Full konsentrasjon på fuglene

Dagens lille fugletur i Botanisk hage trakk 10 personer. Alle håpet på å se spurvehauken som poserte så velvillig i går. Men den slags luksusobservasjoner skjer sjelden to ganger etter hverandre. Likevel, spurvehauken føyk forbi på jakt, men kun turleder og en til rakk å få øyne på den. Artslista ble dog lenger enn i går, og 20 arter er bra.


Tøyenparken (Botanisk hage), 22.2.2018: 16 arter
Temperatur -1º, skyfritt, god sikt, vindstille

Dag tre i Botanisk hage, og knallvær med sol og blå, skyfri himmel. Mange unge fugleinteresserte blant de 15 deltakere på den korte fugleturen. Alle fikk se et spurvehaukpar som seilet og sirklet oppover mot den blå himmelen.


Tøyenparken (Botanisk hage), 23.2.2018: 21 arter
Temperatur -4º, lettskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, vindstille
Høyt der oppe klatrer trekryperen

Så har vi kommet til dag fire under Vinterfugldager i Botanisk hage. På dagens tur stilte 19 personer. Ingen store sjeldenheter i dag, men trekryper syntes alle var gøy. De fleste greide å få øye på den oppe langs en trestamme. Nede ved den store matestasjonen valgte halve gruppa å bli igjen. De ville kanskje angret på det hvis de visste at da vi kom tilbake til Fugleteltet svevde et par spurvehauk over teltet. Alle som ble med tilbake fikk se fuglene godt mot himmelen.


Tøyenparken (Botanisk hage), 24.2.2018: 23 arter
Temperatur -4º, helt overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, vindstille

Gråvær og litt surt og kaldt på dag fem under Vinterfugldager i Botanisk hage. På fugleturen var vi likevel 20 personer. Alle fikk nå se kjernebiteren sitte høyt oppe i et tre. Like før turstart, noe kun noen få rakk å få med seg, var det er veldig leven fra kråker i et tre. Plutselig dro en hønsehauk, hann, ut fra treet. Så kom også en hønsehauk, hunn. Dette var nok for mye for kråkene å akseptere, og i løpet av noen sekunder hadde hønsehaukene en lang hale av 120 mobbende kråker etter seg. En flott opplevelse! Like etter kom en spurvehauk over Fugleteltet, men den irriterer ikke kråkene så mye. Og de var dessuten opptatt av hønsehaukene, så spurvehauken hadde fri bane.


Tøyenparken (Botanisk hage), 25.2.2018: 20 arter
Temperatur -5º, delvis overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, lett bris
Vi lærer blåmeisens vårsang og ser på flaggspettenHåkan Billing peker på bjørkefinkenUkas artslister

Siste dag under Vinterfugldager i Botanisk hage. Småsurt i lufta, men etterhvert kom sola frem. På minituren var vi 17 personer. Like ved turstart var det samme kråkeleven som dagen før, og ut fra et tre kom en hønsehauk farende med bytte i klørne, og med 50 kråker på slep. Før det hadde spurvehauken passert over Fugleteltet, som et slage déjà vu fra gårsdagen.

De fleste som deltok på fugleturene denne uka var nybegynnere, og totalt ble nesten 100 personer med på turene. Totalt under uka ble det observert 28 arter.
Totalt 28 arter rapportert.
--
Permalenke: oa.birdlife.no/aktivitet/863
Velg aktivitet:

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene oa.birdlife.no, nofoa.no og oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains oa.birdlife.no, nofoa.no and oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.