Blank Ekskursjoner og møter Blank

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen
Logo

Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus

Her finner du sesongens program. Kalenderen til høyre gir en fin oversikt.
Bestill hele årsprogrammet til å henge på veggen!
 

Velg:
 Ekskursjoner
Programmet er satt sammen av NOF OA samt våre lokallag.
Med mindre annet er opplyst er turene kostnadsfrie for våre medlemmer, og trenger ingen påmelding.
Du som ikke er medlem er også velkommen, men betaler da kr 100,– per tur ved fremmøte.
Fugleskolen logo I 2007 introduserte vi Fugleskolen, et opplegg for alle fugleinteresserte i Oslo og Akershus, der vi spesielt vil legge turene til rette for små og store som ønsker mer kunnskap og erfaring om våre vanligste arter.
Torsdag 1. juni

Fugletur for funksjonshemmede, ved Østensjøvannet – AVLYST

Kveldstur for funksjonshemmede. Vi beveger oss i rullestolhastighet ved den næringsrike fuglesjøen, midt i Oslos miljøpark, og følger med på alt av spennende fugler som kan dukke opp i hekkesesongen. Her kommer vi tett på både vanlige og uvanlige fuglearter, både i og ved vannet. På en normalt bra dag på denne tiden av året kan en øvet fuglekikker registrere mer enn 50 arter. Totalt er det registrert hele 226 fuglearter ved vannet.

Turen er i samarbeid med Norges handikapforbund.


Østensjøvannet
Foto: Audun Skrindo
Fremmøtested: P-plassen i sørøstenden  (finn frem >>)
Tid: 18.00–21.00
Turledere: Håkan Billing >>, Bjørn Harald Rinden >>
--
http://nofoa.no/aktiviteter/830
Fredag 9. juni

Nattsangertur i Follo – AVLYST grunnet for dårlig vær

Turen tar som vanlig utgangspunkt i Østensjøvann i Ås, hvor myrsanger og rørsanger synger om kapp. Nattergal har glimret med sitt fravær de siste årene, men i 2016 dukket den opp igjen. Andre arter som er hørt, er elvesanger, gresshoppesanger, sivsanger, åkerrikse og vaktel.


Myrsanger
Foto Hans Petter Kristoffersen
Fremmøtested: Ås stasjon, parkeringsplassen på vestsiden av sporet, bak taxibua.  (finn frem >>)
Tid: 22.30–02.00
Turleder: Hans Petter Kristoffersen >>
--
http://nofoa.no/aktiviteter/845
Søndag 11. juni

Taksvalekartlegging

I anledning av at taksvale er årets fugl 2017 foretar vi en taksvaletelling på Nesodden. Det hekker tradisjonelt ganske mye taksvale langs bryggehus, båthus med mere langs Nesoddens kyst, på gårdsbygninger og inne på Nesoddlandet. Vi fordeler oss i grupper som reiser med båt og bil og som får ansvar for å kartlegge ulike deler av kommunen.


Taksvale
Foto Bård Bredesen
Fremmøtested: Tangen brygge  (finn frem >>)
Tid: 09.00–13.00
Turleder: Hans Tjernshaugen >>
Turreferat:
Nesoddtangen: 5 arter
Temperatur 15º, helt overskyet, lave skyer, lett bris
Turen var et ledd i kartlegging av hekkebestanden av taksvaler på Nesodden. På grunn av dårlig vær og forfall av en av turlederne ble det bare 3 frammøtte og bare halve kommunen ble dekket: Sjøsiden fra kommunegrensen i sørøst langs Bunnefjorden og vestsiden til Ildjernet.

Resten av kommunen ble undersøkt de påfølgende dagene. I alt deltok 5 medlemmer i kartleggingen og det ble registrert i overkant av 50 reir med aktivitet, de fleste langs kysten.
--
http://nofoa.no/aktiviteter/829
Fredag 16. juni

Nattsangertur i kano langs Leira

En annerledes og eksosfri nattsangertur! Håkan Billing er utdannet kanoinstruktør, og vi får halvannen times opplæring i padling, før vi lydløst tar oss medstrøms fra Leirsund, langs en av Nordens største elvesletter i den lyse sommernatten, med ørene i helspenn. Vi passerer både Holmen og Jølsen naturreservat, og foruten nattsangere er det store muligheter for å se bever. På samme tur tidligere år har det blitt observert eller hørt vaktel, myrsanger, busksanger, sivsanger, rørsanger, gresshoppesanger, nattergal og mer enn 40 bever.

Turen begynner ved Leirsund, og ender ved Tangen brygge i Nylandsvegen. Vi koordinerer transporten mellom start- og endestedet.

Les mer om Leria her >>


Foto Thomas Aasgaard
Fremmøtested: Tangen brygge  (finn frem >>)
Tid: 21.00–05.00
Pris: Kr 595; kr 395,- for medlemmer
Turleder: Håkan Billing >>
Turreferat:
Leira: 45 arter
Temperatur 15º, delvis overskyet, høye skyer, god sikt, ingen nedbør, vindstille
Lytte til nattsangere fra kano gir en spesiell naturopplevelseHåka Billing holder lynkurs i kanopadling
Årets nattsangertur i kano langs Leira ble en flott opplevelse. Vindstille og oppholdsvær, samt nesten 40 bever. Det var høy vannstand og bra vannføring, så vi slapp å padle så mye i begynnelsen. Det var bare å holde kursen, gli nedover elva og lytte.

Etter elvas fjerde sving, regnet fra brua i Leirsund, hørte vi en nattergal på avstand. Ikke lenge etter satt en myrsanger helt inntil elvebredden, og sang så flott i sommernatten.

En åkerrikse hørts langt unna, eller var det to? Etterhvert som vi fløt videre langs elva ble lydene sterkere, og ikke langt unna Ringstilla fikk vi en skikkelig riksekonsert. Begge satt ganske nært elva på hver side og ga en uforglemmelig stereo-opplevelse. Månen kikket frem og forsterkte inntrykket.

Ved Okseneset hørte vi tre kattugleunger pipe. Vi tok pause litt lenger ned, og nå begynte alle småfugle å våkne, så vi ble akkompagnert av fuglesang på hele resten av turen.

Turens kanskje morsomste opplevelse var nok en strandsnipe. Det er mange strandsniper langs elva, og plutselig kom en og satte seg foran på den ene kanoen!
Tidsfrist torsdag 1. juni.
--
http://nofoa.no/aktiviteter/828
Søndag 18. juni

Fuglesangtur, Frogn kirke

Morgentur i skogen og speiding utover jordene. På denne tiden kan nesten hva som helst dukke opp. Er vi heldige, får vi høre nattergalen synge på nattens siste strofer. Vi får nok høre gulsanger også, og kanskje til og med rosenfink. Møt opp for en hyggelig sommermorgen!


Frogn Kirke
Public Domain
Fremmøtested: Parkeringsplassen ved Frogn kirke  (finn frem >>)
Tid: 05.00–08.00
Turledere: Ståle Dahlberg >>, Per Morten Groth >>
Turreferat:
Frogn kirke: 42 arter
Det var en fin morgen og med over 40 arter på turen. Det var 10 deltagere og turlederne som møtte opp.
Fugleskolen logo Flaggspett; Måltrost; Munk; Blåmeis; Grønnsisik
--
http://nofoa.no/aktiviteter/818
Velg:

<<2017>>
<<JUNI>>
umationtofr
222930311234
23567891011
2412131415161718
2519202122232425
26262728293012

    = Ekskursjoner
    = Medlemsmøter
    = Kurs
    = Sosiale treff

Last ned en
oversikt til å
henge på
veggen >>
Skriver
Klikk på turer (de grønne) bakover i kalenderen for å lese turreferater fra avholdte ekskursjoner.

Hurtiglenker:

Toppdykker Forsiden Lerkefalk Observasjoner Haukugle Arkiv Kikkert Aktiviteter Fjær OAfugl e-post Pingviner Organisasjonen

Alt materiell (design, tekst og bilder) under domenene www.nofoa.no og www.oafugl.no er beskyttet via åndsverkloven. For kreditering av fotografer og illustratører, klikk her.

All material (text, design, and pictures) under the domains www.nofoa.no and www.oafugl.no are copyrighted by law. For credits of photographers and illustrators, click here.